Antena Meniu Search
x

Video Patru elevi cu burse de merit şi-au agresat sexual colegii mai mici. Părinţii victimelor fac mărturii dramatice

Doi copii de clasa a cincea au fost abuzaţi de colegii mai mari, într-o şcoală din județul Brașov. Totul sub ochii celorlalţi elevi care nu au considerat că trebuie să anunţe profesorii sau părinţii. Agresorii ar fi fost elevi eminenţi şi nimeni nu a bănuit de ce sunt în stare. Poliţia a deschis o anchetă. 

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 19:25

Scenele cumplite ar fi avut loc timp de o lună la școala din Recea, județul Brașov. Abuzurile s-au petrecut chiar în raza camerelor de supraveghere. Victimele sunt doi copii din clasa a cincea, care cad pradă colegilor mai mari.

Mama uneia dintre victime: Îi lua, îi descălţa, îi punea încălţămintea pe geam şi după le trăgea pantalonii jos şi încercau cu creioanele, cu rigla şi cu degetele. L-a ameninţat că dacă ne zice nouă, acasă, o să-l facă. O să-l chinuie.

Bunicul uneia dintre victime: Ne-au sunat să mergem la şcoală că sunt nişte probleme. Fugeau după ei cu creioane, cu rigle. Într-o joacă, din joacă s-au luat. De pe TikTok, aşa au zis, au recunoscut. Se putea ajunge şi la mai rău.

Vezi și

Profesorii susţin nu au ştiut nimic

Profesorii susţin nu au ştiut nimic, iar elevii nu le-au cerut ajutorul. Abuzatorii aveau burse de merit şi nimeni nu i-ar fi crezut capabili de astfel de fapte. 

Iuliana Leabu, director adjunct: Au avut loc acte de bullying. Da, se poate numi bullying pentru că este o acţiune repetativă. Din ce am înţeles de la copii, lucrurile se întâmplă de mai mult timp, chiar dacă noi am aflat foarte târziu. Au văzut un filmuleţ pe TikTok şi au încercat să imite.

Elena Bucur, responsabil bullying: Nu pot să zic că da, au înţeles, pentru că eu îi văd cum sunt ei în clasă. Dacă le spun staţi cuminţi, nu mai alergaţi, ei zic dar cine eşti tu să-mi spui asta? Sunt copiii din ziua de azi cu care ne confruntăm în şcoală.

Cei patru agresori au rămas fără burse de merit

Părinţii victimelor au depus plângeri penale. Cei patru agresori au rămas fără burse de merit. Banchetul de absolvire a a fost anulat pentru toţi elevii claselor a opta, drept pedeapsă pentru că au știut și nu au denunțat faptele.

Gabriel Bibire, psiholog DGASPC Brașov: Toţi vor beneficia de consiliere psihologică în cadrul DGASPC. Atât victimele, cât şi agresorii vor fi îndrumaţi spre un program de consiliere pentru a putea estompa pe viitor astfel de manifestări.

Inspectoratul Școlar Județean Brașov nu a anunţat încă ce măsuri va lua pentru pedepsirea vinovaților și pentru prevenirea unor astfel de fapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Patru elevi cu burse de merit şi-au agresat sexual colegii mai mici. Părinţii victimelor fac mărturii dramatice