Antena Meniu Search
x

Monumentul istoric "Vulturul" din Filipeştii de Pădure, transformat în stâlp de iluminat stradal

Un monument istoric a fost transformat în stâlp de iluminat stradal. Vulturul din Filipeştii de Pădure, care ar trebui să ne amintească de eroii celor două războaie mondiale, susţine trei felinare.

Vezi și

Un monument istoric a fost transformat în stâlp de iluminat stradal. Vulturul din Filipeştii de Pădure, care ar trebui să ne amintească de eroii celor două războaie mondiale, susţine trei felinare.

În centrul Filipeştilor de Pădure tronează un stâlp de iluminat cum nu s-a mai văzut. Un vultur susţine pe aripile întinse două felinare, iar în cioc un al treilea.

Pentru o notă de patriotism, becurile aveau cândva culorile tricolorului: roşu, galben şi albastru.

Vorbim despre un monument istoric ridicat în 1942 în memoria eroilor căzuţi pe front. Destinaţia i-a fost schimbată după Revoluţie, când autorităţile de la acea vreme au considerat că, dacă tot este înalt, poate susţine şi cele trei lămpi.

Când procesul de renovare a luat sfârşit, monumentul a fost declarat de interes naţional, aşa că nu-i mai poate fi adusă nicio modificare. La ani distanţă, vulturul iluminat a devenit viral pe internet. Însă nu pentru însemnătratea lui, ci pentru gafa făcută de foştii edili.

Pe internet au apărut deja o mulţime de comentarii ironice. "E un vultur patriot, are becuri roşu, galben şi albastru ataşate", a scris un internaut. Iar un altul spune că "Avem un respect pentru monumente... de ne ies becuri din ele".

În realitate, vulturul abia dacă se mai zăreşte după lăsatul întunericului. Becurile s-au ars şi nimeni nu le-a mai înlocuit. Ba chiar s-au făcut alte instalaţii de iluminat public în jur, iar monumentul este acum sufocat de cabluri.

Edilul spune că va cere consilierilor locali să decidă dacă monumentul trebuie modificat sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Monumentul istoric "Vulturul" din Filipeştii de Pădure, transformat în stâlp de iluminat stradal