Antena Meniu Search
x

Video Un nou cămin clandestin, descoperit în Baia Mare. Mai multe femei au fost salvate din centrul ilegal

În urma scandalului azilelor, tot mai multe nereguli ies la suprafaţă. În Baia Mare, autoritățile au descoperit un centru care funcționa sub ocrotirea unei fundaţii deţinute de un cetăţean italian, dar fără forme legale. Fundația a declarat că oferă servicii pentru fete și femei abuzate. Ancheta a pornit după ce una dintre cele patru femei găzduite în centru a cerut ajutor. Ca primă măsură, autoritățile au decis închiderea centrului. Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 09:32

Vezi și

Ieri după amiază, imobilul în care funcţiona centrul a fost luat la control de către zeci de polițiștii și reprezentanţii ai instituțiilor publice din Maramureş. La adresa din Baia Mare, erau cazate patru femei, aflate într-o situaţie familială dificilă. 

Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș: Toate instituţiile de control de la nivelul judeţului nostru s-au deplasat la locaţia identificată, în vederea clarificării şi verificării suspiciunilor.

Ancheta ar fi pornit în urma unui telefon primit de la una dintre cele patru femei cazate în imobil. Aceasta ar fi reclamat faptul că ar fi fost maltratată chiar în incinta centrului.

Silviu Ungur, director DGASPC Maramureș: Am primit o sesizare telefonică de la reprezentanţii AJPIS, care s-au deplasat la sediul acestei fundaţii pentru a verifica. Nu ştiu. Un apel, probabil că au primit şi ei, în legătură cu ce se întâmplă acolo.

Pe acelaşi subiect

Scandaluri și bătăi în curtea centrului

Fundația condusă de către un cetăţean italian oferea servicii pentru tinere și femei abuzate. Potrivit unor surse, din curtea centrului se auzeau des scandaluri și bătăi. Femeia care a cerut ajutorul autorităților a fost deja relocată în alt spațiu.

Silviu Ungur, director DGASPC Maramureș: Era vorba despre o persoană adultă, care nu făcea obiectul monitorizării DGASPC, ci, din partea Direcţiei Sociale din cadrul Primăriei Baia Mare.

Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș: Reprezentanţii instituţiilor de control au constatat, la faţa locului, că această fundaţie nu deţine licenţă şi acreditare din partea Ministerului Muncii, aşa cum prevede legea. Şi au dispus închiderea activităţii până la intrarea în legalitate.

Ancheta este în plină desfășurare iar următoarele măsuri urmează să fie luate după ce comisia care face controlul va prezenta raportul de constare.

În Baia Mare un alt azil a fost închis la începutul lunii iulie după ce autoritățile au descoperit că acesta era condus de o firmă acreditată să ofere servicii de astrologie şi spiritism. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Un nou cămin clandestin, descoperit în Baia Mare. Mai multe femei au fost salvate din centrul ilegal