Antena Meniu Search
x

Video Un nou caz şocant într-o grădiniţă. Educatoare din Bacău, filmată cum ţipă la copii de 3 ani şi îi ameninţă că-i aruncă pe geam. "Vrei bătaie?"

După cazul şocant de ieri, părinţii ne-au trimis pe Fii Observator alte înregistrări îngrozitoare. O educatoare din Bacău ţipă la copii de doar trei ani şi chiar spune că i-ar "arunca pe geam". Între timp, în Ploieşti, cele două femei care ameninţau copiii nu mai au voie să intre la ore, dar se duc în continuare la grădiniţă. Părinţii spun că nu se vor opri aici. Vor ca educatoarele să fie date afară. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 02.04.2024, 19:39

Vezi și

Educatoare: Vrei bătaie? Vrei să te bată copiii? Punem toată clasa să te bată! 

După înregistrările şocante, mama unuia dintre copiii agresaţi a mers să ceară ajutor directoarei de la grădiniţa din Ploieşti. Reacţia a fost la fel de revoltătoare.

Directoare: Ştiţi ce e mai grav? Că sunt două femei care au copii. 

Educatoare: Noi, ca educatoare, nu avem studii foarte mari de psihologie ca să lucrăm cu nişte copii care au cerinţe...

Pe acelaşi subiect

Mamă: Doamna director, a fost bătut. Eu îmi cred copilul. 

Nici în faţa camerelor, directoarea nu a condamnat ferm comportamentul celor două educatoare

Elvira Soare, directoarea grădiniţei: Colegele au folosit un ton puţin neadecvat. Filmările erau şi puţin ilegale şi puţin deformate.

A luat câteva măsuri, mai mult de ochii lumii, cred părinţii.

Ana Grigore, reporter Observator: Cele două educatoare înregistrate în timp ce îi ameninţau şi îi loveau pe copii nu vor mai avea voie să le predea celor mici până nu se termină ancheta. Cu toate acestea, au revenit astăzi aici, la serviciu, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Cristian Ganea, membru consiliul de administrație gradinita: Nu cred că sunt la ore, totuşi. Sper să nu fie la ore. Astăzi am fost chemat pentru un consiliu de administratie.

Elvira Soare directoare: Doamnele vin la grădiniţă şi fac alte activităţi. Avem şi o bibliotecă a grădiniţei.  

Seara trecută, directoarea a făcut sedinţă cu părinţii. Mamele copiilor înjuraţi şi loviţi nu au fost însă chemate. 

Mamă: Am reuşit să fac o petiţie. Cer ajutorul tuturor oamenilor să ne ajute să înlăturăm cele două educatoare din acest sistem, pentru a nu ne răni copiii. Dacă nu se rezolvă la nivel naţional, voi merge la Curtea Europeană. O simplă mustrare şi simplă micşoare de salariu nu ne ajută cu nimic. 

"Îl arunc în cap, de la etaj"

Nu sunt primele probleme la grădiniţa 47. În 2021, mai mulţi părinţi au făcut plângeri la Inspectorat în care reclamau comportamentul abuziv al educatoarelor. 

Mamă: L-am luat vânăt şi când am intrebat o ce s-a întâmplat cu băiatul, că nu l-am adus aşa de dimineaţă, dânsa a dat din umeri şi mi-a spus că nu ştie. 

Educatoare: Adică eu îl dau afară din clasă. Îl dau afară în apă, îl dau! Îl arunc în cap, de la etaj.

Educatoare: Ieşi afară! Ieşi, băi, afară dacă nu dormi. Vedeţi voi cu mine.

Copiii le spun părinţilor că le e frică să nu fie daţi afară din casă dacă nu dorm 

Şi la Bacău, o educatoare a uitat ce menire are şi, pe un ton brutal, încearcă să convingă un copil să adoarmă. Înregistrările ne-au fost trimise pe Fii Observator de mama copilului terorizat.

Mamă: Dintr-o dată s-au oprit copiii, venind acasă, să nu mai spună că sunt loviţi. Şi ulterior, copilul meu a început să dea semne de speriat. Seara, când ne puneam la nani, îmi spunea "Mami, îmi este frică" "Mami, de ce îţi este frică?", "Mă dai afară dacă nu adorm?" 

Părinţii au făcut plângere la Inspectorat şi poliţie. 

Camelia Stamate - director: Nu sunt de acord cu astfel de atitudine a unui cadru didactic. Niciodata nu mi-au parut copiii aia traumatizati, dimpotriva se comporta foarte firesc, foarte normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Un nou caz şocant într-o grădiniţă. Educatoare din Bacău, filmată cum ţipă la copii de 3 ani şi îi ameninţă că-i aruncă pe geam. "Vrei bătaie?"