Antena Meniu Search
x

Video O nouă grădiniţă a groazei: copii cu autism, înjuraţi şi agresaţi de educatoare. "Punem toată clasa să te bată"

La Ploieşti, o educatoare a fost înregistrată în timp ce urlă ameninţări ce-ţi dau fiori şi loveşte un copil de şase ani. La fel de revoltătoare este şi reacţia directoarei de grădiniţă care, în loc să ia măsuri drastice, spune că acest comportament este doar "puţin neadecvat". Între timp, autorităţile deschid anchete anemice şi pasează responsabilitatea. Ministerul Educaţiei, iritat de întrebările noastre, refuză să dea un punct de vedere. Harta abuzurilor în grădiniţe e deja plină doar de la începutul anului: după Maramureş, Ilfov, Constanţa, avem acum Prahova. Şi nimeni nu ştie unde şi când cineva, angajat să aibă grijă de copiii noştri, va lovi din nou.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 01.04.2024, 19:38

Vezi și

"Vrei bătaie? Vrei să te bată copiii? Punem toată clasa să te bată! Autiştii dracu'!"

În loc de educaţie, ameninţări, jigniri şi lovituri. Ţinta comportamentului halucinant este un băieţel de şase ani de la grădiniţa 47 din Ploieşti. Mama lui a intuit că ceva nu este în ordine şi i-a pus în ghiozdan un dispozitiv de înregistrare. Ce a auzit apoi a îngrozit-o.

Mama copilului: Copilul meu a fost ameninţat cu bătaia şi înjurat de doamnele educatoare. Copilul a fost ciupit. În primul rând. Încă din prima săptămână de grădiniţă el a venit şi mi-a spus că "mami mă ciupeşte doamna". Pe data de 9 octombrie, copilul meu a fost pălmuit peste guriţă, a avut şi semn. Copiii noştri sunt terorizaţi zi de zi prin ţipete şi pedepse antice şi de demult.

Din cei 20 de copii din clasă, doi au o tulburare din spectrul autist

Din cei 20 de copii din clasă, doi au o tulburare din spectrul autist. Erau victimele preferate ale celor două educatoare.

Mama unui alt copil: Şi copilul meu a fost agresat, de foarte mult timp, de câteva zile nu mai vrea să meargă la grădiniţă. Iar copilul meu cum nu prea vb, nu poate să se exprime, începuse să aibă foarte mari crize de plâns. Mi-au zis la un moment dat că ele nu vor să facă puşcărie din cauza copilului meu, că se aruncă pe jos în baie şi are crize de plâns. Şi eu nu înţelegeam, dintr-odată a început să aibă crize de plâns. Copilul meu are un spectru autist, dar toţi copiii pot să fie integraţi.

După ce a ascultat înregistrările, directoarea grădiniţei are o reacţie revoltătoare.

Elvira Soare, directoarea grădiniţei: Colegele au folosit un ton puțin neadecvat. Filmările erau şi puţin ilegale şi puţin deformate.

Pentru tonul "puţin neadecvat" cele două educatoare care lucrează la grădiniţă din 2015 au dat azi explicaţii în faţa poliţiei.

Bianca Filip, reporter Observator: Înregistrările şocante scot la iveală şi alte incidente în care copiii au fost bruscaţi în această grădiniţă. Pe grupurile lor, părinţii se plâng de comportamentul şi limbajul educatoarelor, însă de mâine cei mici s-ar putea confrunta cu aceleaşi probleme. Cele două cadre didactice nu au contractul de muncă suspendat, astfel că se pot întoarce oricând la muncă.

Părinţii spun că nici nu şi-au imaginat pe mâna cui şi-au lăsat copiii în grijă. Mulţi povestesc incidente umilitoare sau spun că şi-au retras micuţii după ce aceştia au refuzat să mai meargă la grădiniţă.

Educatoaree ar putea avea contractul de muncă suspendat

Autorităţile condamnă în cor comportamentul educatoarelor, dar măsurile concrete sunt puţine spre deloc. Ar putea avea contractul de muncă suspendat.

Ilona Rizea, Inspector Școlar General ISJ Prahova: Tonul doamnelor educatoare este total nepotrivit. Doamnele au vechime destul de mare în învăţământ. Deci, vorbim de cadre didactie cu experienţă. A fost anunţată poliţia şi DGASPC-ul au fost anunţaţi.

Corina Nicola, consilier Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului: O echipă formată din asistent social şi psiholog s-a deplasat deja la sediul unităţii de învăţământ pentru a purta discuţii cu cadrele didactice şi cu conducerea unităţii de învăţământ. Pot fi asigurate servicii de consiliere şi evaluare psihologică atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, consiliere parentală.

Contactată de Observator, una dintre educatoarele vizate de anchetă a refuzat să ofere un punct de vedere.

Tabloul unui sistem bolnav este însă descris perfect de faptul că educatorii îşi dau singuri note.

Elvira Soare, directoarea grădiniţei: Evaluarea se face pe baza fişei de autoevaluare pe care o completează dumnealor şi pe baza unui raport pe care doamnele îl completează şi pe dovezi.

Cazurile de abuz în grădiniţe sunt tot mai dese. Luna trecută, la o grădiniţă privată din Popeşti Leordeni, o educatoare a fost înregistrată în timp ce loveşte şi jigneşte copiii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O nouă grădiniţă a groazei: copii cu autism, înjuraţi şi agresaţi de educatoare. "Punem toată clasa să te bată"