Antena Meniu Search
x

Cât a ajuns să coste un certificat Covid FALS. Percheziții la Spitalul și la Sanatoriul Mangalia într-un nou dosar de "vaccinare la chiuvetă"

Un nou dosar de vaccinare de chiuvetă. Procurorii DNA, DGA și jandarmii au făcut azi 50 percheziții în Suceava şi Constanţa, inclusiv la două instituţii publice, într-un dosar vizând fapte de corupţie comise de către funcţionari publici, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 10:44

Cât a ajuns să coste un certificat Covid FALS. Percheziții DNA la Spitalul și la Sanatoriul balnear Mangalia într-un nou dosar de "vaccinare la chiuvetă"
Cât a ajuns să coste un certificat Covid FALS. Percheziții DNA la Spitalul și la Sanatoriul balnear Mangalia într-un nou dosar de "vaccinare la chiuvetă" - Inquam Photos / Liviu Chirica

Potrivit unor surse Observator, au fost vizate inclusiv Spitalul Mangalia și Sanatoriul Balnear din Mangalia unde DNA suspectează că angajați publici au efectuat vaccinare la chiuvetă. Adică, angajații luau bani, nu vaccinau și dădeau certificate. Între 40 și 500 de euro costa un certificat. Suspectate sunt în general asistente medicale. 

DNA a anunțat marțică face percheziții domiciliare în 52 locaţii, situate pe raza judeţelor Suceava şi Constanţa, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. Dosarul a fost iniţial la Suceava, întrucât existau suspiciuni că persoane din zonă beneficiază de certificat de vaccinare fără vaccinare efectivă, obţinute la Mangalia, potrivit unor surse. 

Cea mai mare reţea cu certificate de vaccinare false, în Vama Petea

Amintim că cea mai mare reţea cu certificate de vaccinare false a fost descoperită luna trecută în Satu Mare. Peste 3.000 de oameni ar fi fost imunizaţi la chiuvetă cu ajutorul unor angajaţi DSP, în schimbul unor sume între 200 şi 300 de euro. Totul a ieşit la iveală când o parte dintre falşii vaccinaţi, angajaţi ai consiliului judeţean, au ajuns la spital, cu forme grave de COVID. Abia atunci le-au mărturisit doctorilor ce au făcut şi cine i-a ajutat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cât a ajuns să coste un certificat Covid FALS. Percheziții la Spitalul și la Sanatoriul Mangalia într-un nou dosar de "vaccinare la chiuvetă"