Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Arad, provocat de un pacient. Medicii susţin că la internare acesta a fost percheziţionat. "A fost transferat doar în chilot"

La un pas de tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Arad. Un pacient proaspăt internat şi-a aprins hainele şi salteaua, iar un incendiu ar fi putut mistui intreaga cladire. Din fericire, pompierii au intervenit rapid. Şase persoane, dintre care patru angajaţi, au ajuns la urgenţe.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 05.09.2021, 19:55

Vezi și

Ora 4 şi 20 de minute. Un fum gros începe să iasă dintr-un salon al Spitalului de Psihiatrie din Arad. Imediat, asistentele de gardă decuplează instalaţia electrică şi sună la 112, stăpânire de sine care s-a dovedit salvatoare pentru pacienţi şi angajaţi. "Echipajele au găsit o parte din pacienţi evacuaţi în curtea spitalului de către personalul medical", a transmis George Pleșca, reprezentant ISU Arad.

Aproximativ 20 de pacienţi erau în spital, în momentul izbucnirii incendiului. Doi dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat uşor cu fum. La Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns şi doi supraveghetori, o infirmieră, precum şi medicul de gardă. 

Pacientul şi-a incendiat hainele

În scurt timp, este găsit şi vinovatul: un pacient de 35 de ani, aflat de mai bine de 10 ani în evidenţele cadrelor medicale. Fusese internat chiar în acea noapte, după ce starea lui de sănătate se alterase brusc. Medicii nu înţeleg cum a reuşit să-şi aprindă salteaua şi pijamaua. "Bineînţeles că i s-a făcut percheziţia corporală, anterior. I s-au găsit la percheziţia efectuată de către cadrele medicale două brichete. A fost transferat în izolator doar în chilot. Se pare că a existat undeva cea de-a treia sursă cu care el a provocat incendiul", spune Florina Ionescu, managerul Spitalului Judeţean Arad.

Focul a fost lichidat după aproximativ 20 minute. Din fericire, niciun alt salon din vechea clădire, care este monument istoric, nu a avut de suferit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Arad, provocat de un pacient. Medicii susţin că la internare acesta a fost percheziţionat. "A fost transferat doar în chilot"