Antena Meniu Search
x

Un paramilitar sârb, spion rus, a fost prins de ofiţerii SRI în timp ce supraveghea baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

România a ajuns ţinta spionilor! Un paramilitar sârb a fost prins de ofiţerii SRI în timp ce spiona baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Vezi și

România a ajuns ţinta spionilor! Un paramilitar sârb a fost prins de ofiţerii SRI în timp ce spiona baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Plănuia să obţină, printre altele, informaţii despre radarele amplasate la marea Neagră. 

Bratislav Zivkovic este comandantul unei organizaţii paramilitare din Serbia, cu orientări naţionalist-şoviniste. Individul a participat la conflictele din Bosnia şi Kosovo, dar şi la răboiul din Ucraina. Mercenar de carieră, Zivkovic a devenit acum spion. Şi a fost prins de Serviciul Român de Informaţii chiar în timpul unei misiuni.

Paramilitarul sârb care s-a declarat agent rus a fost monitorizat de SRI. Bărbatul a intrat de mai multe ori în ţara noastră, încercând de fiecare dată să fotografieze obiective militare şi să afle cât mai multe informaţii secrete.

Serviciul Român de Informaţii spune că bărbatul nu a obţinut nicio informaţie clasificată. A fost prins la timp şi expulzat de îndată. Mai mult, a fost declarat indezirabil timp de 15 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un paramilitar sârb, spion rus, a fost prins de ofiţerii SRI în timp ce supraveghea baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu