Antena Meniu Search
x

Un Pitbull a atacat un bărbat, lângă o grădiniţă din Deva. Proprietarul e în închisoare şi nu are cine să aibă grijă de el

Un câine periculos, din rasa PitBull Terrier American, a atacat un alt câine, dar și pe un bărbat care a sărit în apărarea animalului, în apropierea unei grădiniţe din Deva. Patrupedul aparține unui tânăr de 22 de ani, care se află în închisoare. 

de Redactia Observator

la 27.01.2023, 15:02

Un Pitbull a atacat un bărbat, lângă o grădiniţă din Deva
Un Pitbull a atacat un bărbat, lângă o grădiniţă din Deva - Profimedia

Un câine din rasa Pit Bull Terrier American care a atacat un alt câine în apropierea unei grădiniţe din Deva a fost capturat, ulterior, fiindu-i identificat şi proprietarul, un bărbat de 22 de ani care se află în închisoare, iar cel care are în grijă animalul nu poate deţine astfel de câine, el fiind recidivist.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au fost sesizaţi joi de către reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân cu privire la faptul că angajaţii societăţii au capturat un câine (mascul, cu caractere morfologice asimilate rasei Pit Bull Terrier American) pe o stradă din municipiul Deva, în apropierea unei grădiniţe, unde ar fi atacat un alt animal din specia canină şi un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Deva (bărbatul, care ar fi intervenit în apărarea câinelui, nu a fost muşcat, reuşind să se refugieze după un gard), relatează News.ro

Proprietarul câinelui, încarcerat în Penitenciarul Deva

Poliţiştii au derulat ulterior o serie de verificări în cadrul dosarului penal întocmit pentru intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative şi a infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane şi au stabilit că proprietarul câinelui agresiv capturat este un tânăr 22 ani, care în prezent este încarcerat în Penitenciarul Deva.

Totodată, poliţiştii au mai stabilit că deţinătorul temporar (persoana care avea în grijă animalul), este un bărbat în vârstă de 38 de ani, recidivist, care nu avea dreptul de a deţine câinele respectiv, animalul fiind încadrat la categoria 1 a câinilor periculoşi.

În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale etc., şi a infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un Pitbull a atacat un bărbat, lângă o grădiniţă din Deva. Proprietarul e în închisoare şi nu are cine să aibă grijă de el