Antena Meniu Search
x

Un poliţist din Bucureşti a refuzat să primească mită de două ori, de la doi şoferi diferiţi, într-un interval de câteva ore

Un poliţist din Bucureşti a reuşit performanţa de a refuza de două ori să primească mită, de la doi şoferi diferiţi, într-un interval de numai câteva ore.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.12.2020, 17:50

Trei persoane sunt cercetate penal în acest caz
Poliţistul ar fi încasat în total 2.700 de lei şi 150 de euro - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Poliţistul a fost abordat de doi şoferi care au provocat două accidente de circulaţie.
  • Atât şoferii, cât şi o a treia persoană sunt sub control judiciar, după ce au încercat să mituiască poliţistul.

Mai mult, poliţistul i-a dat pe cei doi şoferi pe mâna colegilor de la Direcţia Generală Anticorupţie, astfel că cei doi şoferi s-au ales cu dosare penale.

În primul caz, şoferul a fost prins în flagrant când îi remitea poliţistului suma de 1.000 de lei.

În schimbul banilor, poliţistul se obliga să nu-i reţină şoferului permisul de conducere şi să-i aplice o amendă mai blândă pentru un accident pe care acesta l-a provocat.

La doar trei ore după acest incident, un alt şofer a fost prins în flagrant în timp ce îi remitea aceluiaşi poliţist o importantă sumă de bani.

Poliţistul ar fi urmat să încaseze 1.700 de lei şi 150 de euro pentru a nu-i reţine şoferului permisul de conducere şi pentru a accepta ideea de a nota că un alt bărbat i-ar fi condus maşina când aceasta a fost implicată într-un accident de circulaţie, pentru că şoferul vinovat oricum avea permisul de conducere suspendat în momentul în care a provocat accidentul.

Primul şofer este acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită, iar al doilea este acuzat de comiterea infracţiunilor de dare de mită, instigare la fals în declaraţii şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

A fost pus sub acuzare şi bărbatul care se oferea să fie trecut ca vinovat pentru producerea accidentului provocat de al doilea şofer. Bărbatul respectiv este acuzat de comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii.

Toţi cei trei bărbaţi dat de poliţist pe mâna colegilor de la Direcţia Generală Anticorupţie sunt cercetaţi penal sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un poliţist din Bucureşti a refuzat să primească mită de două ori, de la doi şoferi diferiţi, într-un interval de câteva ore