Antena Meniu Search
x

Video Un preot și doi pompieri, eroi pentru nişte oameni captivi în balconul unei case în flăcări. Salvatorii au urcat pe acoperişul încins

Un incendiu a distrus o casă, dar ne-a arătat că încă mai există semnificaţie în cuvântul erou. Un preot din Constanţa şi doi pompieri aflaţi în timpul liber au fost îngeri păzitori pentru doi oameni captivi în balconul unei case în flăcări. Nimeni nu avea curaj să se apropie, dar ei au urcat pe acoperişul încins şi i-au coborât pe braţe.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 20:34

Vezi și
  • Un preot și doi pompieri, îngeri salvatori pentru doi oameni
  • Casa victimelor fusese cuprinsă de flăcări

O casă este înghiţită de flăcări. Nimeni nu ştie că în balconul de la etaj sunt captivi o femeie de 60 de ani şi un bărbat de 65 de ani. Preotul de la bisericuţa din apropiere este printre primii oameni care încearcă să dea o mână de ajutor. 

Gică Silistră, preot: Biserica este aproape de locul întâmplării şi după slujba de seară, credincioşii care erau la biserică m-au anunţat: Părinte, este fum afară! Am luat o scară de la vecin. Urcând sus pe acoperişul casei vecinului, am văzut în clădirea cuprinsă de flăcări două persoane mai în vârstă. 

Au avut noroc însă. Marian Popescu era în concediu când a văzut flăcările din maşină. Culmea, e comandant de echipaj la ISU Dobrogea, aşa că nici nu s-a gândit vreo secundă să-şi vadă de drumul lui.

Marian Popescu, comandant ISU Dobrogea: În momentul în care am ajuns, un vecin al imobilului luat foc se chinuia cu un furtun. I l-am luat, m-am urcat pe acoperiş, am încercat să fac protecţie. Moment în care i-am găsit acolo şi nu aveau cum să se salveze pentru că nu aveau scară.

Pe acelaşi subiect

Tot în timpul liber era şi plutonierul Marian Ghiţă. Are 30 de ani. Tocmai ieşise din tură şi mergea la cumpărături. 

Marian Ghiță, plt. Secţia de Pompieri Mangalia: În portbagajul maşinii tot timpul am o geacă de pompier pe care o ţin pentru evenimentele nefericite care pot apărea. Nu am stat pe gând nicio secundă, când am zărit ditamai incendiul şi flăcările care deja se vedeau de foarte mulţi metri distanţă, m-am dus, am întrebat dacă sunt victime.

Oamenii au fost salvaţi în ultima clipă

S-a dovedit că a avut dreptate să aibă echipamentul cu el. Salvatorii au urcat pe acoperişul deja încins şi au reuşit să-i scoată pe braţe pe cei doi oameni.

Gică Silistră, preot: Am luat-o pe bătrână în braţe, am dat-o peste gardul care era acolo între case. El nu a vrut să fie extras de acolo, din casa în flăcări. Părinte nu ies, părinte stau aici!

Preotul a reuşit să-l convingă să iasă. Bărbatul avea hainele scrum şi a ajuns la spital cu arsuri pe 25% din suprafaţa corpului. În stare de şoc, femeia s-a aşezat lângă gard.

''Cine m-a anunţat pe mine, mi-a spus că era blocată în casă şi am zis că a ars şi ea şi mi s-a făcut rău!''

Cei doi pompieri nu se cunoşteau şi au aflat că sunt colegi abia după ce şi-au încheiat misiunea. Incendiul ar fi pornit, din primele date, de la o butelie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un preot și doi pompieri, eroi pentru nişte oameni captivi în balconul unei case în flăcări. Salvatorii au urcat pe acoperişul încins