Antena Meniu Search
x

Video Un preot tânăr din Constanța, apropiat al lui ÎPS Teodosie, ar fi încercat să se sinucidă după ce a băut o substanță toxică. A căzut din picioare în fața soției

Caz tulburător şi misterios la Constanţa, unde un tânăr preot a ajuns la ATI din cauza unei substanţe toxice. Apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, el a rămas fără parohie şi funcţie cu câteva zile înainte să leşine în propria casă, în faţa soţiei. În lacrimi, femeia neagă că soţul ei ar fi vrut să se îşi pună capăt zilelor, deşi admite că bărbatul avea ceva probleme cu Arhiepiscopul Teodosie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.02.2023, 20:02

Vezi și

Medicii spun că o substanţă foarte toxică, încă neidentificată, distruge fără milă organismul tânărului preot. Doar aparatele de la ATI îl ţin acum în viaţă.

Ținut în viață doar de aparate

Corina Kibedi - purtător de cuvânt, Spitalul Județean Constanța: Pacientul beneficiază de tratament maximal în cadrul secţiei de terapie intensivă. Este în stare foarte gravă iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul acestui pacient.

Soţia preotului exclude total ideea sinuciderii - un păcat strigător la cer în lumea bisericii. Spune că tânărului i s-a făcut rău din senin.

Pe acelaşi subiect

Mihaela, soţia preotului: Am o poveste cu el de foarte mulţi ani, îmi cunosc soţul de când era mic copil, deci îl cunosc cel mai bine. Şi ştiu că nu ar putea să facă ceva necugetat cum se speculează. Asta făcea şi în momentul în care i s-a făcut rău. El era pe telefon şi trimitea oamenilor rugăciuni.

De loc din Suceava, aidoma Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, preotul părea să aibă o relaţie privilegiată cu Arhiepiscopul Tomisului. L-ar fi cununat el însuşi pe tânăr, iar părintele ar fi locuit, împreună cu soţia, o bună bucată de vreme în Palatul Arhiepiscopal. Profilul de facebook al preotului arată că cei doi au oficiat împreună slujbe la Constanţa şi la Suceava. Cariera lui a intrat, însă, brusc, în declin.

Andreea Filip, reporter Observator: Preotul a fost paroh la această biserică din Constanţa timp de doi ani. Apoi a fost mutat ca administrator la centrul de îngrijire Sf Elena de la Mare din Costineşti, unde, în urmă cu puţin timp, şi-ar fi pierdut funcţia.

În fosta parohie, credincioşii se feresc să vorbească.

Mihaela, soţia preotului: Nu putem să aducem în discuţie ceva voit. Eu nu ştiu, în intervalul cât a fost ieşit, ce s-a întâmplat. Eu ştiu că pe soţul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit şi apoi i s-a făcut rău.

- Ştiţi să fi avut tensiuni cu Înalt Prea Sfinţitul Teodosie în această perioadă?

- Doamnă, probleme sunt peste tot. În orice. Dar nu ceva să... adică excludem posibilitatea ca soţul meu să fi făcut ceva.

Surse apropiate patriarhiei vorbesc însă despre o ceartă legată de bani: tânărul preot ar fi fost bănuit că ar fi luat din fondurile centrului de îngrijiri unde era administrator. Arhiepiscopul Tomisului nu risipeşte zvonurile.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului-reporter: Nu ştiu. Este o poveste de familie. Nu intru în aşa ceva.

- Deci nu are legătură cu partea profesională.

- De ce să vorbesc ceea ce nu ştiu. Noi nu umblăm cu presupuneri. Ori e adevăr, ori neadevăr. Nu cunoaştem.

Vestea tristă i-a lăsat fără cuvinte pe enoriaşi, care se roagă acum să nu moară tânârul preot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un preot tânăr din Constanța, apropiat al lui ÎPS Teodosie, ar fi încercat să se sinucidă după ce a băut o substanță toxică. A căzut din picioare în fața soției