Antena Meniu Search
x

"Odihnă veșnică și lumină fără de sfârșit". Sergiu, un preot român din Italia, a murit la doar 43 de ani. Va fi înmormântat chiar de ziua sa

Părintele Sergiu Chelaru abia se vindecase de COVID și nimeni nu se aștepta ca inima lui să se oprească pentru totdeauna la doar 43 de ani.

de Monica Palade

la 17.01.2023, 21:54

Preotul era așteptat luni la slujba de la ora 9.00 de la biserica din Osimo, unde slujea din 2017. Cum nu a venit și nu era un obicei, colegii săi s-au îngrijorat. A fost găsit fără viață pe jos. Cel mai probabil s-a simțit rău și a încercat să se ridice din pat, dar nu a mai reușit să ceară ajutor. Inima sa s-a oprit să mai bată.

Va fi înmormântat în ziua în care ar fi împlinit 44 de ani

„Cu o seară înainte, se plânsese de puțină oboseală, dar nu era ceva de ce să-și facă griji. Săptămâna trecută fusese în carantină în camera lui pentru că făcuse Covid. A avut simptome tipice gripale, iar vineri testul a ieșit negativ. Duminică a fost la liturghie în biserică și a cântat și apoi a luat prânzul cu noi toți împreună. Suntem șocați”, a povestit părintele Franco Buonamano, potrivit corriereadriatico.it.

Părintele Sergiu Chelaru va fi înmormântat miercuri, 18 ianuarie, chiar în ziua în care ar fi împlinit 44 de ani.

Pe acelaşi subiect

Vestea morții sale este plânsă și în țară de credincioși și de foștii colegi. „Pace și bine! Am primit, cu durere în inimi, trecerea prematură din această lume a fratelui Sergiu-Mihail Chelaru. Dumnezeu să îl odihnească!”, “Mihai Chelaru. Era cel mai bun organist în perioada cât am studiat la Roman. Cu toate acestea nu se credea superior altora. Era o fire blândă și simplă. Vorbea puțin despre sine. Avea capacitatea de a asculta interlocutorul. In perioada estivă am fost împreună în Germania pentru a studia limba germană. Era un coleg zâmbitor și pozitiv. Mijlocește pentru noi Sergiu, pentru ca într-o zi să bucurăm împreună de contemplarea lui Dumnezeu pentru toată veșnicia. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei.

Urcă-ncet spre infinit,

În sunet de chitară,

Și peste noi va răsări

O altă primavară.

Ce suntem aici pe lume?

Suntem umbre care pier,

Și se roagă pentru tine,

Pentru nașterea la cer”.

„În cursul dimineții de luni, 16 ianuarie 2023, cu două zile înainte să împlinească 44 de ani, a trecut la cele veșnice pr. Sergiu-Mihail Chelaru, în conventul „Sf. Iosif de Copertino” din Osimo (Italia). Decesul a survenit în urma unui infarct pe fondul infectării cu virusul Covid-19. Pr. Sergiu-Mihail Chelaru s-a născut în data de 18 ianuarie 1979, în comuna Botești, jud. Neamț, fiind al patrulea din cei cinci copii ai soților Petru și Ana Chelaru, din parohia romano-catolică „Sf. Iosif Muncitorul”, din localitatea Barticești, com. Botești, jud. Neamț”, scrie Catholica Ro.

„Dumnezeu să-l primească în ceata aleșilor lui”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace și să l ducă în Paradis!”, „Dumnezeu să-l odihnească în pacea Sa. Ca împreună cu îngerii și corurile cerești să-i cinte slavă si mărire prin acelaș Cristos Domnul nostru, Amin”, „Odihnă veșnică și lumină fără de sfârșit".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Odihnă veșnică și lumină fără de sfârșit". Sergiu, un preot român din Italia, a murit la doar 43 de ani. Va fi înmormântat chiar de ziua sa