Antena Meniu Search
x

Video Un primar a baricadat cu pământ şi beton şoseaua asfaltată recent, să o "apere" de TIR-uri. "Ca prin strungă ne trece"

Soluţie nemaivăzută găsită de edilii din Botoşani. Au ridicat o baricadă pe un drum pentru a împiedica TIR-urile mare tonaj să le strice asflatul. Pentru găselniţa inedită s-au ales cu o amendă. 

de Angela Bertea

la 30.04.2022, 13:06

Vezi și

Comuna Stăuceni, judeţul Botoşani. Drum asfaltat recent, o plăcere să mergi cu maşina. Asta până când dai de o baricadă imensă de pământ şi ciment, cu o gaură fix în mijloc. Spaţiul e cât să se treacă o maşină. Una mică însă.

Şofer: Uitaţi-vă, aşa se treaversează aici ca prin strungă ne trece.

Chiar primăria a ridicat barajul. Şi asta pentru a limita trecerea autovehiculelor mai grele de 7,5 tone. Pentru că, spun autorităţile locale, şoseaua nu este făcută pentru circulaţia camioanelor, care ar putea strica drumul.

Tipu Dănuţ, viceprimar: Aici e un drum comunal, pe care trebuie să circule maşinile până în 3.5 tone. S-a deviat traficul pentru maşinile până în 3.5 tone. Şi ei n-au respectat. Nu s-au luat măsuri şi din cauza asta s-a ajuns la...

Pe acelaşi subiect

La o baricadă pe şosea. Un adevărat pericol, spun unii.

Şoferi: Pe timp de noapte nu era nici semnalizată. 

- Treceam aşa distanţă de...Dar era pericol dacă un TIR ajungea aici ce făcea? Cum întorcea?

A baricadat drumul împotriva TIR-urilor

Tipu Dănuţ, viceprimar: După ce au fost mai multe sesizări şi au fost făcute şi pe Facebook au zis că ar trebui îndepărtate, că se pot întâmpla accidente.

Totuşi, decizia disperată a autorităţilor locale de a opri circulaţia camioanelor şi de a salva drumul abia asfaltat s-ar putea să fie degeaba. Au apărut deja crăpături.

Tipu Dănuţ, viceprimar: Uitaţi, dacă ne uitam si pe partea aia, totul este crapat, lateralele. Masinile mari dadeau...pe aici asa, de exemplu, crapaturile toate, de la tonaj. Sunt indicatoarele puse, ca e interzis. Dar ei intrau pe interzis.

Viceprimarul spune că a cerut ajutor de la toate instituţiile pentru o soluţie, însă nu a venit niciun ajutor.

Tipu Dănuţ, viceprimar: S-au făcut în repetate rânduri adrese la inspectoratul de Politie si la Politia Rutiera Botosani, ca sa se ia masuri că soferii nu respecta regulile de circulatie, nu respecta indicatoarele care sunt. Inclusiv Politia Locala, a noastra, de la comuna si Politia Rutiera nu a luat masurile necesare.

Şoferii au păreri diferite.

Şofer: Asta-i treaba primăriei. Protejează, să nu circule maşini din astea mai mari.

După două luni, baricada a fost înlăturată.

Angela Bertea, reporter Observator: De aici şi până în acest punct, era porţiunea deschisă circulaţiei din toată lăţimea drumului. Astăzi, parapeţii au fost daţi deoparte.

Şi Primăria amendată.

Delia Nenișcu, IPJ Botoşani: Poliţiştii rutieri au aplicat o sanctiune contraventionala pentru faptul ca partea carosabila a fost blocata partial.

Primarul a anuntat că va contesta amenda si va face in continuare toate demersurile pentru respectarea restrictiei de tonaj in zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un primar a baricadat cu pământ şi beton şoseaua asfaltată recent, să o "apere" de TIR-uri. "Ca prin strungă ne trece"