Antena Meniu Search
x

Video Un primar din Harghita se plânge că urșii sapă la mormintele din cimitir și cere intervenția autorităților: ”Ajungem să ne mănânce urşii”

Primarul comunei Atid din Harghita se plânge, într-o filmare postată pe Facebook, că urșii fac stricăciuni nu numai în gospodăriile oamenilor, ci și în cimitir, unde au început să sape și să dărâme morminte, în căutare de hrană. Edilul cere autorităților să intervină pentru că oamenii au ajuns la capătul răbdării.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.06.2021, 15:53

Vezi și

Primarul Szilveszter Attila s-a filmat lângă mormântul unde spune că un urs a făcut stricăciuni și a lansat un apel la adresa Ministerului Mediului pentru rezolvarea problemei.

"E foarte trist. Deja am ajuns cu problema urşilor că intră în grădină, intră la morminte. Uitaţi, dărâmă morminte, sapă la mormânt. Aceasta se numeşte profanarea mormintelor. Nu se acceptă aşa ceva. Nu mai pot să stea în pădure că-s atâţia de mulţi", spune Szilveszter Attila, în filmarea postată pe Facebook.

Apel către Ministerul Mediului pe problema urșilor

Primarul face un apel pentru a se lua măsuri responsabile de rezolvare a acestei probleme.

"Eu vă rog pe toată lumea care e competentă în sensul acesta: Ministerul Mediului, asociaţia vânătorilor, pe toată lumea cine-i competent, să facem ceva acum, nu numai să vorbim. Vă rog şi pe verzii (ONG-urile de mediu - n.r.), uitaţi-vă oameni, deja am ajuns la punctul culminant. Au ajuns oamenii la punctul maxim de răbdare. Nu se mai poate. Gata, s-a terminat cu asta. Dacă lăsăm tot aşa, ajungem să ne mănânce urşii. Vă rog să luaţi măsurile cele mai dure, cele mai bune, cele mai responsabile în sensul acesta", a mai spus Szilveszter Attila.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, susține că prezenţa ursului în cimitir "este un motiv de îngrijorare, deoarece oamenii nu mai îndrăznesc să meargă nici în aceste locuri unde-i comemorează pe cei dragi" şi că "situaţia a scăpat de sub control şi este nevoie de intervenţia imediată a celor competenţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un primar din Harghita se plânge că urșii sapă la mormintele din cimitir și cere intervenția autorităților: ”Ajungem să ne mănânce urşii”