Antena Meniu Search
x

Un român a crezut că a dat lovitura, după ce a furat 500 de catalizatoare în Franța. Ce au găsit polițiștii, după o "vizită" la domiciliu

Un bărbat din Bacău a crezut că a dat lovitura în Franța, după ce a furat nu mai puțin de 500 de catalizatoare. Acesta avea, pe numele său, mandat european de arestare și percheziții domiciliare, care au fost puse în aplicare de polițiștii de investigații criminale.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.01.2023, 16:36

Un român a crezut că a dat lovitura, după ce a furat 500 de catalizatoare în Franța
Un român a crezut că a dat lovitura, după ce a furat 500 de catalizatoare în Franța

Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, avea mandat european de arestare pe numele său, după ce a furat 500 de catalizatoare în Franța. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au mers la locuința suspectului, unde au făcut percheziții.

Ce au găsit polițiștii la locuința bărbatului

La fața locului, autoritățile au găsit mai multe mijloace materiale de probă ce prezintă interes pentru prezenta cauză. Bărbatul a fost condus la sediul I.P.J. Bacău, iar apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare.

"La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale și criminaliști, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R au acționat pe raza comunei Gârleni pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare și efectuarea a două percheziţii domiciliare, în scopul identificării unor mijloace materiale de probă ce au legătură cu infracţiunile de furt calificat cu consecințe deosebit de grave, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani, infracţiuni ce fac obiectul unui ordin european de anchetă, emis de autoritățile judiciare franceze.

La una dintre locațiile percheziționate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani, bănuit de comiterea faptelor și posesor al mandatului european de arestare. În fapt, autoritățile judiciare franceze efectuează cercetări cu privire la faptul că, în noaptea de 23/24.11.2019, pe raza unei localități franceze, ar fi fost comis un furt de 55 de catalizatoare auto în dauna unei întreprinderi, specializată în amenjarea de vehicule. Până în prezent autoritățile judiciare din Franța au identificat un număr total de 110 infracțiuni de furt, ce reprezintă circa 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro.

Bănuitul a fost condus la sediul I.P.J. Bacău, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis pe numele acestuia. Totodată, cu ocazia efectuării celei de-a doua percheziții domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce prezintă interes pentru prezenta cauză", au transmis autoritățile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un român a crezut că a dat lovitura, după ce a furat 500 de catalizatoare în Franța. Ce au găsit polițiștii, după o "vizită" la domiciliu