Antena Meniu Search
x

Un român le-a spus polițiștilor din Salzburg că are o "bombă nucleară" în rucsac. Ce a urmat

"Am o bombă nucleară la mine. Lăsați-mă să intru". Cu aceste cuvinte, un român în vârstă de 40 de ani a dat năvală în sediul poliției din Salzburg, pe 11 februarie. Oamenii legii au luat amenințarea în serios și au lansat o operațiune de amploare, cu participarea forțelor speciale, scrie publicația Krone.at.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 14:26

Un român le-a spus polițiștilor din Salzburg că are o "bombă nucleară" în rucsac. Ce a urmat după ce a ajuns pe mâna oamenilor legii
Un român le-a spus polițiștilor din Salzburg că are o "bombă nucleară" în rucsac. Ce a urmat după ce a ajuns pe mâna oamenilor legii - Profimedia Images

Operațiune de amploare la sediul de poliție din Salzburg, pe 11 februarie, după ce un român a strigat că are o bombă nucleară în rucsac. La fața locului au intervenit și forțele speciale, însă s-a dovedit că amenințarea era falsă. Se pare că bărbatul voia să atragă atenția că are în rucsac o băutură răcoritoare numită Scharter Bombe. 

În timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea pentru mai multe amenzi neplătite, bărbatul a avut de suferit de pe urma condițiilor igienice din arest, povestește avocatul său. După ce s-a îmbolnăvit de râie, a fost eliberat timp de trei zile, iar pe 11 februarie s-a întors la sediul poliției pentru a-și continua pedeapsa. 

„Voiam să revin pentru a-mi executa pedeapsa”. La intrarea în sediu, „am enumerat ce aveam în buzunare. Aveam o Schartner Bombe în rucsac”, povestește românul. Pe de altă parte, instanța austriacă susține că toți polițiștii au auzit „bombă nucleară”.

Judecătorul nu a crezut explicațiile românului, care nu are un loc de muncă în Austria, și l-a condamnat la nouă luni de supraveghere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un român le-a spus polițiștilor din Salzburg că are o "bombă nucleară" în rucsac. Ce a urmat