Antena Meniu Search
x

Video Un sat din Brăila, terorizat de "fantome": "Te uiţi aşa cum azvârle piatra pe casă şi nu ştii de unde vine"

Un sat întreg dintr-o comună brăileană este terorizat de o aşa zisă "fantomă". Spectru, strigoi sau apariţie supranaturală, aşa o mai numesc localnicii.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 18:10

Vezi și

Oricine sau orice ar fi, arătarea nu dă le pace de câteva săptămâni. Oamenii se plâng că le aruncă pietroaie pe case, le deschide porţile şi chiar le fură obiecte din ogradă. Îngroziţi, mulţi nici nu mai dorm şi stau de pază nopţi la rând. Au ajuns chiar să sune la 112.

Localnic: Aruncă pe casă noaptea câte un pietroi, mai intră şi prin casă. Te uiţi aşa cum azvârle pietroaica aia de piatră pe casă şi nu ştii de unde vine. Zici că-i michiduţ, cornutu', cum se zice, fantomă, strigoi. 

Femeie-reporter: De 6 nopţi, noi n-am dormit, am stat de pază.

- Vă e teamă?

Pe acelaşi subiect

- Normal. 

"Te uiţi aşa cum azvârle piatra pe casă şi nu ştii de unde vine"

Nu mai e linişte în Berteştii de Jos. De aproape o săptămână, localnicii sunt terorizaţi de ceea ce spun ei că ar fi o fantomă. Oamenii se plâng că, în fiecare noapte, aud cum cad pietre pe acoperiş. Apoi, gasesc uşile deschise sau constată că le lipsesc lucruri din casă. Totuşi, nimeni nu a fost prins în fapt, ceea ce-i face pe localnici să creadă că au de-a face cu ceva supranatural. 

Localnică: -O umbră.

- O umbră?

- Da. 

- Ei, şi mie mi-e cam frică. Cred, sigur că da. 

Unii localnici chiar au început să schiţeze potretul stafiei.

Localnic: Are filmat băieţii ăştia pe telefon, se vede aşa un fel de doi ochi strălucitori aşa. 

Tânăr: Mai înalt un pic ca mine, mai slăbuţ, viteză nelimitată, nu poţi să-l... n-ai să vezi viteza lui, niciodată. Nu poţi să-l prinzi, n-ai cum să-l vezi. 

Disperaţi, sătenii au început să sune la 112 şi au apelat chiar la primar. Edilul a căutat vinovatul pe camerele de supraveghere, dar nu a putut explica apariţiile stranii. 

Localnic: Ne-am uitat pe camere să vedem. Nu s-a văzut nimic. A venit şi şeful de post că au sesizat la 112, trebuia să vină pentru securitatea cetăţenilor, a verificat, nu s-a văzut nimic. 

Costel Florinel Capbun – primar Berteştii de Jos: Efectiv n-a fost identificat nimic. Restul, vă daţi seama, sunt supoziţii, văd că deja a luat amploare. Aş vrea să nu fie nimic. Nu putem să ştim, să ne pronunţăm dacă este sau nu este ceva. 

Mai raţionali, unii săteni au totuşi o explicaţie.

Localnic: Glumă este, glumă! Altceva nu este. Sănătate, am plecat. Lăsaţi-i în pace pe ăştia. 

Bătrânică: Ei Doamne, astea-s prostii, mamă, cine vorbeşte de-astea. Aste-ai prostii, să ştii, că dacă-ar fi fost aşa, ar fi venit morţii de când lumea aici. 

Elena Ionela Banu: Cine ştie ce nebun o fi! Că fantomă n-are cum să fie, sau strigoi. 

Până acum, vinovatul nu a fost descoperit. Oamenii au început să stea de pază în fiecare noapte sperând că vor desluşi misterul din sat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un sat din Brăila, terorizat de "fantome": "Te uiţi aşa cum azvârle piatra pe casă şi nu ştii de unde vine"