Antena Meniu Search
x

Un şef din DSP Gorj a murit, infectat cu Covid. În timp ce era transportat la spital, aparatul de oxigen din ambulanţă s-a stricat

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a anunţat decesul unui angajat al DSP, Adrian Virgil Dobrin, şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj. El a murit la spital. În timp ce era transportat spre Bucureşti, o siguranţa de la aparatul de oxigen din ambulanţă s-a defectat, iar echipajul medical a fost nevoit să-i asigure manual ventilaţia. 

de Redactia Observator

la 07.03.2021, 14:59

Vezi și

Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj a murit, infectat cu Covid

"Cu profund regret anuntam decesul colegului nostru, inspector sef Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP GORJ, Dobrin Adrian-Virgil. Colegii tai nu te vor uita niciodata! Dumnezeu să-l ierte!", a scris pe Facebook Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, confirmat cu Covid, era internat la spitalul Covid din Tg. Cărbunești. Pentru ca era în stare gravă, s-a găsit un loc pentru el în Bucuresti. Pe drum, în Valcea, starea pacientul s-a agravat rapid, iar medicii au fost nevoiţi să-l ducă la UPU Vâlcea. Plămânii erau afectaţi în proporţie de 95%, avea pneumonie severă, insuficienţă respiratorie acută.

Potrivit primelor informaţii, la intrare în Rm. Vâlcea, a început să scadă saturaţia de oxigen a pacientului, ambulanta a mers cu el rapid la UPU, unde s-a reuşit stabilizarea temporară a pacientului, apoi starea acestuia s-a deteriorat din nou şi a facut stop cardiorespirator, nu a mai raspuns manevrelor, fiind declarat decesul.

În timp ce era transportat spre spital, o siguranţă de la sistemul care alimenta aparatul de oxigen din ambulanţă s-a defectat, însă a fost ventilat manual, 25 de litri pe minut. Medicii spun că decesul nu ar fi survenit din această cauză, pentru că a fost stabilizat iniţial, iar aproape 3 ore mai târziu, fiind in spital, a decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Un şef din DSP Gorj a murit, infectat cu Covid. În timp ce era transportat la spital, aparatul de oxigen din ambulanţă s-a stricat