Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un șofer de TIR ucrainean trăiește din mila colegilor camionagii, într-o parcare pe Valea Oltului. Patronul l-a abandonat după un accident

Ilie Matei, unul dintre cei mai cunoscuți șoferi profesioniști români de TIR, relatează povestea unui coleg camionagiu din Ucraina, despre care spune că a fost abandonat de patron într-o parcare pe Valea Oltului, după ce a avut un accident, în urmă cu două săptămâni. De atunci, bărbatul "trăiește din mila colegilor care mai opresc în acea parcare", spune "Omul șoselelor" într-un mesaj postat pe pagina sa Facebook, unde este urmărit de peste 50.000 de oameni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.03.2023, 19:06

"E greu printre străini și majoritatea din ai mei de pe șosele au simțit cum i-au apăsat privirile urâte și vorbele grele prin țările luate sub roți de-a lungul timpului. Dar noi am învățat ceva din asta?? Dacă da, atunci indiferent de naționalitate, când unul de-al nostru de pe șosele ne cere ajutorul din priviri, atunci nu avem nici o scuză să stam cu mâinile în sân.

Zilnic stă și privește în zare, doar apare șeful lui cu piesele salvatoare. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic

Acest om vine din țara aia unde bombardamentele sunt la ordinea zilei, Ucraina. Lucrează ca și noi și își câștigă pâine greu de pe urma unui volan. A avut un accident pe Valea Oltului acum vreo 2 săptămâni și de atunci își așteaptă la camion șeful să vina cu piese de schimb. Patronul lui este din Uzbekistan, dar se pare că l-a abandonat pe colegul nostru în peticul ăla de pământ căruia noi îi spunem, acasă. Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic și zilnic stă și privește în zare, doar apare șeful lui cu piesele salvatoare. Trăiește din mila colegilor care mai opresc în acea parcare, dar cred că putem face mai mult de atât.

Omul se află în parcarea indicată cu coordonate în foto, în parcarea restaurantului Andiva între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și R.Vâlcea. Oricare dintre noi ne-am dori să simțim omenia și măcar o vorbă de îmbărbătare în asemenea momente, dacă am trece printr-o cheste de genul undeva la mii de kilometri de casă. Înainte de limba vorbită, de religie, sex, culoare a pielii sau nație, noi suntem colegi cu oricare practica meseria asta, iar acum unul de-al nostru de pe șosele este la greu. Nu ne vorbește limba, țara lui este sub asediu și de acolo ajutor nu va primi curând. Mâncare, haine, bani, pături, apă, bani, orice puteți voi lăsa acestui om, cred că i-ar arăta că noi, aștia ce gonim fiarele pe șosele, ne avem oriunde unii pe ceilalți. Băieti și fete, oricând, oricare din meseria asta poate trece printr-un moment greu și v-ați dori să știți că ceilalți sunt acolo pt voi! E momentul încă o dată să demonstrăm că pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți!", a scris Ilie Matei pe Facebook, atașând și imagini cu șoferul ucrainean și TIR-ul vizibil avariat.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șoferii români au sărit în ajutorul colegului ucrainean

Zeci de șoferi au răspuns mesajului și au venit cu diferite soluții pentru a-l ajuta pe colegul lor ucrainean. Inclusiv au fost mulți care au spus că poate reușesc să găsească piesele de care are nevoie camionagiul ucrainean ca să-și repare TIR-ul, și apoi să poată să se întoarcă acasă.

Iar apelul lui Matei a avut rapid ecou în rândul colegilor camionagii. Mulți s-au oferit să-l ajute pe ucrainean, inclusiv cu piese ca să-și repare TIR-ul. "Omul chiar are nevoie de ajutor, eu am vazut dimineața anunțul, am pus coordonatele și era pe traseul meu, eu fiind prima data prin zona asta. Am avut 50 de lei și o sticla de apă, alături este un restaurant, îi puteți plăti acolo un meniu sau o porție de mici, nu vorbește nici română sau engleză, ne-am înțeles prin semne", a scris un șofer. "Poate găsim piesa ce îi trebuie să poată pleca acasă", a răspuns altcineva.

"Acest coleg a avut un accident nepăstrând distanța. Am ajuns la el cu ceva alimente pentru câteva zile, a zis că are și butelie să își gătească. Problemele sunt în partea din față, radiator, conducte, far stânga, capotă și bara față….la cât am putut discuta cu el sunt slabe șanse să plece de aici, pentru că firma la care lucrează i-a spus să se descurce singur. Cât am stat cu el de vorbă au mai fost colegi care au oprit și l-au ajutat financiar. Vorbește doar ucraineană", a explicat un alt șofer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un șofer de TIR ucrainean trăiește din mila colegilor camionagii, într-o parcare pe Valea Oltului. Patronul l-a abandonat după un accident