Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr a furat bacşişul de la cafenea, 44 de lei, dar a doua zi a adus banii înapoi şi a lăsat o scrisoare

Hoţ... la datorie! Un tânăr a furat bacşişul de la cafenea, apoi l-a adus înapoi. Sună ciudat? Este doar începutul. Bărbatul nu s-a întors din cauza mustrărilor de conştiinţă, ci pentru că din start ar fi vrut să procedeze astfel. Şi a explicat totul într-o scrisoare. Tot acolo a menţionat şi că în niciun caz nu a vrut să îi supere pe angajaţi.

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 17:39

Vezi și

Tânărul şi-a pus în aplicare planul la orele serii, atunci când angajaţii doar ce plecaseră de la standul de cafea. Hotărât, se îndreaptă spre tejghea, întinde mâna după borcanul în care se află bacşişul lăsat de clienţi şi bagă banii în ghiozdan: 44 de lei. 

Conştient că dispozitivele de filmat nu sunt doar de decor, are grijă să transmită un mesaj angajaţilor. 

"Hoţul" a vrut să ofere o lecţie angajaţilor

La o zi distanţă, tot la orele serii, tânărul revine la locul faptei şi... restituie banii! De această dată, lasă angajaţilor şi o scrisoare în care îşi explică gestul: nicio clipă nu ar fi vorba despre vreun furt, spune el, ci despre... o lecţie.

"Dacă eram un hoţ pe bune, cel mai probabil nu mai vedeaţi aceşti 44 de lei. A, da, i-am şi numărat (...) Ceea ce vreau să transmit este că trăim într-o junglă, faptul că aveţi încredere să lăsaţi tipsul la vedere este o alegere proastă, chiar dacă este vorba despre nişte mărunţiş. (...) Sper că nu v-am făcut ziua de azi mai urâtă la muncă."

Cum o plângere nu a fost făcută, bărbatul neprins este - în continuare - client cinstit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Un tânăr a furat bacşişul de la cafenea, 44 de lei, dar a doua zi a adus banii înapoi şi a lăsat o scrisoare