Antena Meniu Search
x

Emoţionant: un tânăr de origine română şi-a găsit familia după 32 de ani

Adoptat în copilărie de o familie de americani, un tânăr a reuşit după aproape trei decenii, să îşi cunoască originile.

Vezi și

Adoptat în copilărie de o familie de americani, un tânăr a reuşit după aproape trei decenii, să îşi cunoască originile. John şi-a îndeplinit visul de-o viaţă: să-şi strângă în braţe fraţii naturali din România. Iată şi povestea lui.

John Gauthier avea un singur gând în momentul în care s-a îmbarcat, în iulie, spre România. Să-şi cunoască fraţii, surorile şi oraşul în care a venit pe lume, acum 32 de ani. 

La fel ca mii de alţi copii de vârsta lui, John şi-a petrecut primii ani de viaţă într-un orfelinat. Soţii Gauthier din Statele Unite l-a înfiat în '91, după ce a văzut un reportaj la televizor. John a rămas însă mereu cu un dor aprins de casă.

În urmă cu doi ani, David, tatăl său adoptiv, i-a dăruit o scrisoare. Era scrisă chiar de mama biologică a lui John şi a aflat numele ei. A căutat-o pe reţelele de socializare şi aşa a aflat că mai are şi alte rude în România. Cea care a scris-o însă nu mai era în viaţă.

După călătoria din vară, John a păstrat legătura cu fraţii lui. Şi e hotărât să îi vadă cât de des cu putinţă. 70 de mii de copii au luat drumul străinătăţii în anii 90 - adoptaţi în special din orfelinatele groazei. Mulţi au ajuns la maturitate şi se întorc în România, aşa cum a arătat echipa Observator, în campania Generaţia Pierdută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Emoţionant: un tânăr de origine română şi-a găsit familia după 32 de ani