Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr care creştea vipere cu corn şi un piton în apartament a fost găsit mort. "Beat, a băgat mâna, cred că a fost muşcat"

Sfârşit macabru pentru un tânăr de 36 de ani din Drobeta Turnu Severin, care creştea ilegal şerpi veninoşi în apartament. Bărbatul a fost găsit fără suflare în casă cu multe răni pe corp. O echipă de specialişti de la Bucureşti a ajuns în vestul ţării să salveze reptilele.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.05.2024, 19:31

Vezi și

Tânărul ţinea în captivitate, într-un acvariu din balcon, vipere cu corn, balauri dobrogeni şi un piton. Bărbatul locuia de ani buni cu bunica lui, invalidă, dar femeia susţine că nu ştia ce pericol are în casă. 

Bunica victimei: N-am ştiut de ele. N-am ştiut. Eu anunţam poliţia. El de aia dormea aici, în camera asta, să fie lângă ele. Am rămas... cu gura căscată.

Bărbatul s-ar fi îmbătat şi ar fi lăsat şerpii liberi prin casă 

Iubita lui este cea care l-a găsit fără suflare, în casă. Avea mai multe răni pe corp. Apropiaţii cred că ar fi consumat alcool şi ar fi lăsat şerpii liberi.

Pe acelaşi subiect

Vecin: El de mic copil era maniac. Fantezia lui, cum ai avea tu un câine, aşa era el cu şerpii. A fost muşcat de n ori. El sigur, beat, a băgat mâna, cred că a fost muşcat. S-a legat, s-a tăiat singur şi a încercat să-şi scoată veninul. 

În loc să ceară ajutorul medicilor, individul a încercat să se trateze singur. 

Bunica victimei: A încercat să se salveze. De aia şi-a pus garoul, de aia a tras sângele de unde l-a muşcat. Eu am stat cu el mort în casă, nu am ştiut.

Şi-ar fi injectat singur venin ca să devină imun la muşcături

Potrivit unor surse din anchetă, individul şi-ar fi injectat în trecut venin, sperând că va deveni imun la muşcăturile reptilelor. Mai mult, vecinii se plâng că şerpii ar fi scăpat uneori din apartament. 

Gheorghe Ciocan, purtator de cuvant Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinţi: Pe corpul victimei au fost găsite leziuni autoprovocate, produse cu corp tăietor şi înţepătură cu ac de seringă, precum şi mici puncte cu crustă, care pot fi atât de origine dermatologică de la înţepături de insecte, la înţepături de reptile.

O armată de poliţişti, biologi, medici veterinari şi experţi ai Gărzii de Mediu au venit să ia şerpii.

Diana Speretoriu, reporter Observator: Bărbatul a capturat viperele din natură, cred specialiştii şi cel mai probabil a cumpărat pitonul -  o specie provenită din zone tropicale. A durat mai bine de o saptamana pana ce biologii de la Bucureşti au venit să ridice reptitlele din apartament. Autorităţile anunţă că după o perioadă de carantină, şerpii vor fi eliberaţi în habitatul lor natural.

Şerpii vor fi ţinuţi jumătate de an în carantină

Oana Vasiliu, medic veterinat la Fundația "Visul Luanei": Au fost ţinute într-un spaţiu mic mai multe specii. În afară de asta, mici răni pe faţă din cauză că săracii au încercat să se elibereze prin geamul respectiv, s-au tot lovit. Mai este una din vipere care are o plagă destul de urâtă pe spate. 

În ultima perioadă, din cauza schimbărilor climatice şerpii veninoşi s-au înmulţit. <aici reluam harta> Cea mai răspândită de la noi e vipera de munte, iar cea mai temută, vipera cu cron, întâlnită în estul şi în vestul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Un tânăr care creştea vipere cu corn şi un piton în apartament a fost găsit mort. "Beat, a băgat mâna, cred că a fost muşcat"