Antena Meniu Search
x

Video "Brusc, scoate chestia asta care mişcă". Vierme viu, găsit în creierul unei femei. Se plângea de dureri de cap, medicii credeau că are o tumoare

Caz şocant pentru neurochirurgii din Australia. Aceştia au scos un parazit de aproape 10 centimetri lungime din creierul unei paciente. Aceasta acuza dureri atroce de cap de câteva luni bune şi niciun medic nu reuşise să-i pună un diagnostic clar. Acum, specialiştii se întreabă dacă sunt în faţa unui caz unic sau paraziţii - periculoşi în mod normal pentru şerpi - sunt un risc pentru oameni.

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 17:58

Vezi și

Medicii de la spitalul din Canberra au avut parte de un şoc. Nu se aşteptau ca "tumoarea" pe care o operau să fie, de fapt, o vietate. 

Vierme de aproape 10 centimetri, găsit în creierul femeii

Hari Priya Bandi, neurochirurg: Am secţionat în jurul zonei anormale, pe care o puteam vedea şi mă gândeam "Doamne, se simte ciudat". În viaţa mea de zi cu zi, dacă aş fi fost în grădină şi aş fi văzut un vierme, aş fi ţipat şi m-aş fi cutremurat, aşa cum ar face orcine, dar în sala de operaţii ne păstrăm mereu calmul. Dar este categoric una dintre acele momente din viaţă, după care încă sunt puţin traumatizată. 

Şi mai mare le-a fost uimirea când şi-au dat seama că parazitul viu, cu o lungime de aproape 10 centimetri, trăia de luni bune în creierul pacientei. După ce l-au îndepărtat, medicii l-au pus într-un container special. A fost trimis apoi la un institut de cercetare, unde specialiştii vor stabilii cum a ajuns în corpul femeii şi, mai ales, cum a supravieţuit în organismul acesteia. 

Hari Priya Bandi: Cu siguranță nu era ceea ce ne aşteptam. Toată lumea era șocată. Iar viermele pe care l-am găsit se mișca foarte fericit odată scos afară. 

Medicii credeau că femeia are o tumoare 

Pacienta în vârstă de 64 de ani se prezentase la mai mulţi medici cu dureri îngrozitoare de cap. Niciunul nu îi pusese un diagnostic clar, însă îngrijoraţi de ceea ce părea un ţesut anormal, au decis să o opereze. 

Sanjaya Senanayake, medic în boli infecțioase: Nu am văzut parazitul înainte. Apoi dintr-o dată, o umflătură a apărut pe partea frontală a creierului pacientei. Doctorul chirurg a început operaţia convins că trebuie să facă o biopsie ca să vadă acă avem de-a face cu o tumoare canceroasă sau cu un abces. Şi brusc, cu penseta, scoate chestia asta care se mişcă. 

Acum pacienta este în afara oricărui pericol. Pentru specialişti, cazul ei ridică însă semne de întrebare. Aceştia vor să afle dacă este vorba despre o situaţie excepţională sau dacă nu cumva parazitul -care în mod normal infectează şerpii - a suferit mutaţii care îl pot face periculos pentru toţi oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "Brusc, scoate chestia asta care mişcă". Vierme viu, găsit în creierul unei femei. Se plângea de dureri de cap, medicii credeau că are o tumoare