Antena Meniu Search
x

Şase indieni, prinşi cu 87 de animale exotice în valize, pe aeroportul din Bangkok. Încercau să scoată din ţară şi un panda roşu

Șase cetățeni indieni au fost arestați pe aeroportul din Bangkok, Thailanda, în timp ce încercau să scoată din ţară nu mai puţin de 87 de animale exotice. Printre acestea - 29 de șopârle, 21 de șerpi, 15 păsări, patru cameleoni, două veverițe şi chiar un urs panda roșu. Acesta este pe cale de dispariție şi are dimensiunea unei pisici domestice, aşa că a încăput la fix într-unul dintre coşurile contrabandiştilor. 

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 18:27

Încercau să scoată din ţară şi un panda roşu - Profimedia

Un panda roşu, 21 de şerpi, papagali... Vameşii thailandezi au arestat şase indieni care au încercat să se îmbarce într-un avion pe ruta Bangkok - Mumbai cu 87 de animale sălbatice destinate traficului, au anunţat miercuri autorităţile vamale, informează AFP.

Animalele erau ascunse în valize

"Au fost găsite animale, dintre care 29 de varani cu gât negru, 21 de şerpi, 15 păsări, printre care papagali (...), în total 87. Animalele erau ascunse în valize", au precizat autorităţile într-un comunicat.

Fotografiile publicate de vamă arată un panda roşu, o specie în pericol de dispariţie originară din Himalaya şi din sud-vestul Chinei, într-un coş de răchită sigilat cu bandă adezivă. Animalele au fost descoperite luni pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, cel mai mare din regat.

Pe acelaşi subiect

Suspecţii riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare sau de patru ori valoarea drepturilor de import.

Thailanda este un centru notoriu pentru traficul de animale sălbatice, de obicei cu destinaţia Vietnam şi China, unde sunt folosite în medicina tradiţională, însă în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a comerţului ilegal către India.

Un cetăţean mongol a fost arestat la sfârşitul lunii februarie la Bangkok având în valize şerpi, dragoni de Komodo şi broaşte ţestoase, în timp ce se îmbarca la bordul unui avion cu destinaţia Ulan Bator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Şase indieni, prinşi cu 87 de animale exotice în valize, pe aeroportul din Bangkok. Încercau să scoată din ţară şi un panda roşu