Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 22 de ani din Satu Mare a încercat să vândă o femeie pentru 1.000 de euro

Un tânăr de 22 de ani din Satu Mare a încercat să vândă o femeie de 32 de ani pentru suma de 1.000 de euro, informează reporterul Observator Simona Vasiac.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 13:13

Un tânăr de 22 de ani din Satu Mare a încercat să vândă o femeie pentru 1.000 de euro - Shutterstock

Bărbatul o adusese pe femeie din Belgia în România de la începutul anului sub pretextul că va lucra ca menajeră. Doar că, în locul menajului, femeia a fost obligată să se prostitueze. Nemulţumit de câţi bani îi aducea femeia, bărbatul i-a promis că o trimite înapoi în Belgia pentru 5.000 de lei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Ce spun poliţiştii

La data de 05.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În cauză s-a reținut că, la data de 05.04.2023, inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce intenționa să vândă o persoană vătămată majoră pentru suma de 5.000 de lei.

Pe acelaşi subiect

Cercetările au relevat faptul că inculpatul a recrutat în cursul lunii ianuarie 2023, pe teritoriul Belgiei,  persoana vătămată, pe care a transferat-o în România, sub pretextul că va desfășura activități de menaj. Inculpatul a adăpostit persoana vătămată într-o localitate din  județul Satu Mare și a exploatat-o sexual prin obligarea acesteia să presteze servicii sexuale pentru diferite persoane.

Întrucât a considerat că nu poate obține venituri suficiente, a decis să o transfere contra sumei de 1000 de euro, persoana vătămată fiind  indusă în eroare că urmează să fie dusă înapoi în Belgia. La data de 06.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Persoana vătămată a fost plasată într-un centru de ocrotire. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității  Organizate Satu Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un tânăr de 22 de ani din Satu Mare a încercat să vândă o femeie pentru 1.000 de euro