Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un tânăr din Buftea şi-a umplut curtea de păsări protejate de lege. 90 de exemplare, găsite de poliţişti

Polițiștii au găsit 90 de păsări din specii protejate de lege în curtea unui bărbat de 34 de ani din localitatea Buftea, județul Ilfov.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 15:27

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut miercuri o percheziție la adresa unui bărbat de 34 de ani, într-un dosar penal deschis pentru deținerea, transferul, comerțul sau schimbul în orice scop al exemplarelor luate din natură în oricare dintre stadiile ciclurile lor biologice.

90 de păsări protejate de lege, găsite în curtea din Buftea

La percheziție, polițiștii au identificat patru dependințe, ce aveau destinația de voliere, în care se aflau 136 de păsări. 90 dintre acestea fac parte din categoria speciilor protejate, conform legii.

Vezi și

Dintre cele 90 de păsări, 17 au fost eliberate în natură, relatează Mediafax. „Celelalte 73 de păsări din categoria speciilor protejate de lege, au fost lăsate în custodia bărbatului respectiv, până la stabilirea cu certitudine a situației juridice a acestora”, transmite IPJ Ilfov.

La percheziție a participat un biolog, în calitate de reprezentant al Societății Ornitologice Române, precum și doi reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Un tânăr din Buftea şi-a umplut curtea de păsări protejate de lege. 90 de exemplare, găsite de poliţişti