Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Cluj, infectat cu noul coronavirus, a acceptat să primească oxigen abia când şi-a dat seama că nu mai poate să meargă nici până la toaletă

Un tânăr de 32 de ani, din Cluj, a trecut prin momente cumplite, după ce s-a infectat cu noul coronavirus şi a refuzat să primească oxigen, deşi starea lui de sănătate se înrăutăţea treptat.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 19:13

Tânărul din Cluj a transmis un mesaj, după ce şi-a revenit
Tânărul din Cluj a trecut prin momente cumplite, după ce s-a infectat cu noul coronavirus - Hepta - imagine ilustrativă
  • Tânărul din Cluj a trecut prin momente cumplite, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Tânărul a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj, după ce a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus, iar medicii au stabilit că bărbatul avea plămânii afectaţi în proporţie de circa 75%.

Totuşi, conform unei postări de pe Facebook a lui Cătălin Suciu, tânărul a refuzat să primească oxigen, invocând mai multe studii citite pe internet sau pe site-urile de socializare şi care arătau că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus fac edem pulmonar sau cerebral în cazul în care primesc oxigen.

Mesajul transmis de tânărul din Cluj, după ce şi-a revenit

Medicii au continuat să discute cu bărbatul de 32 de ani, însă acesta a rămas ferm pe poziţii, susţinut de rudele sale. Momentul psihologic al cazului s-a produs atunci când bărbatul şi-a dat seama că situaţia lui s-a agravat atât de tare încât nu a mai avut puterea necesară să se deplaseze nici măcar până la toaletă. Mai mult, nu a mai avut nici măcar puterea de a se ridica din pat încât să poată solicita o ploscă.

A fost momentul în care a cedat şi şi-a dat seama că fără oxigen nu mai are nicio şansă. A acceptat oxigenul, iar acum este în recuperare. Mesajul transmis de acesta, după ce a trecut prin momente cumplite, a fost unul cât se poate de simplu: "Vă mulţumesc, doamna doctor".

Milena Man, şef secţie COVID Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca: Deşi am avut pacienţi care erau în stare gravă, cu afectarea mare, au refuzat oxigenul şi nu ştiam de ce nu le merge bine, căci îl ţineau în barbă pe motiv că ar putea să le provoace edem cerebral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Un tânăr din Cluj, infectat cu noul coronavirus, a acceptat să primească oxigen abia când şi-a dat seama că nu mai poate să meargă nici până la toaletă