Antena Meniu Search
x

Video Spitalele Covid din România sunt pline, din nou, cu pacienţi infectaţi în valul 3 al pandemiei de coronavirus

Coşmarul se repetă! Suntem în valul trei al pandemiei, iar spitalele sunt iarăşi pline. La Terapie Intensivă mai sunt 120 de locuri libere în toată ţara, dar numărul cazurilor grave creşte de la zi la zi. La Spitalul Matei Balş, bolnavii aşteaptă câte şase-şapte ore până îi vede un medic, iar Spitalul Victor Babeş din Bucureşti nu se mai redeschide pentru pacienţii care suferă de alte boli, aşa cum sperau autorităţile. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 10.03.2021, 22:14

Vezi și
  • România are 17.000 de locuri, în spitale, pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.
  • Matei Balş, Victor Babeş şi Marius Nasta sunt trei dintre cele mai mari spitale unde sunt trataţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Spitalul Militar ROL 2, Ilfov. Camera improvizată de primiri urgenţe este plină. Trei pacienţi, suspecţi de Covid, au ajuns în doar 10 minute. Un ritm infernal pentru medicul şi cei trei asistrenţi care sunt pe tură.

La câţiva metri distanţă, în alte containere, este secţia de Boli Infecţioase. În ultimele două săptămâni aproape toate locurile s-au ocupat.

Într-o cameră de doar 20 de metri pătraţi câţiva asistenţi încearcă să facă faţă numărului mare de pacienţi. 

Medicii şi asistenţii au mai trecut prin asta anul trecut, în toamnă. Nu se aşteptau însă ca numărul îmbolnăvirilor să crească din nou atât de repede.

Mihai Eftimie, asistent: Am avut o perioadă în care ne-am liniştit puţin, dar ne-am reîntors la vechile obiceiuri.

Toate cele 23 de paturi din Terapie Intensivă sunt ocupate aici, iar cel mai tânăr pacient are 29 de ani.

Ionuţ Tudorache, medic: A crescut foarte mult numărul de cazuri. Toate locurile din Reanimare sunt ocupate.

România are 17.000 de locuri, în spitale, pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus

Situaţia de la Spitalul Modular al Armatei nu este singulară. La Spitalul Matei Balş, pacienţii stau câte şase ore până sunt internaţi.

Adrian Marinescu, medic Matei Balş: Avem mai mult de 230 de pacienţi cu Covid în fiecare zi, de obicei seara, şi a devenit regulă, nu mai sunt locuri.

Şi Institutul Marius Nasta e plin de bolnavi, deşi au fost adăugate paturi suplimentare.

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: Cabinetele medicilor care lucrau când secţia era activă, acele cabinete le transformăm în saloane. Sunt zone care nu sunt activate, dar de fiecare dată anunţăm.

La Victor Babeş, două pavilioane urmau să fie redeschise pacienţilor non-covid. Un plan dat peste cap de creşterea alarmantă a cazurilor.

Simin Florescu, director medical Victor Babeş: Personalul medical a obosit. A obosit extrem de tare şi încercăm să-i motivăm cum putem pe oameni să meargă mai departe.

În România sunt 17 mii de locuri în spitale pentru bolnavii covid. 10 mii dintre ele sunt ocupate acum. În secţiile ATI sunt 1260 de paturi, dar libere mai sunt 120.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Spitalele Covid din România sunt pline, din nou, cu pacienţi infectaţi în valul 3 al pandemiei de coronavirus