Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un tânăr moldovean a rătăcit o noapte întreagă, în Masivul Retezat. A fost găsit epuizat şi îngheţat de frig, pe Valea Stănișoara

Salvamontiştii din Hunedoara au căutat toată noaptea un tânăr din Republica Moldova, rătăcit în Masivul Retezat. Bărbatul de 30 de ani nu s-a întors la timp de pe munte, în plus, nu era nici echipat corespunzător. Salvatorii l-au găsit epuizat şi îngheţat de frig pe Valea Stănișoara şi l-au ajutat să coboare în siguranţă. Intervenţia a durat 7 ore. Salvatorii montani îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe munte fără echipament adecvat.

de Redactia Observator

la 13.10.2024 , 14:28

Noapte albă pentru salvamontiștii hunedoreni. Un tânăr din Republica Moldova s-a rătăcit în Masivul Retezat și a avut nevoie de ajutor.

Găsit după 7 ore, epuizat şi îngheţat de frig

Bărbatul de 30 de ani a ieşit de pe traseu și l-a prins noaptea în echipament neadecvat pentru frigul din această perioadă. Intervenția promptă a echipei din zonă a făcut că turistul să își revină și nu a mai solicitat alt sprijin medical. Tânărul a plecat sâmbătă de la cazare singur, către zona Bucura, un traseu lung de aproximativ 9 ore. L-a prins noaptea și, când și-a dat seama că s-a rătăcit, a dat alarma. Au dat de el pe Valea Stănișoara.

Vezi și

Turistul era epuizat. Cinci salvamontiști hunedoreni au participat la acțiunea de salvare, care a durat 7 ore. Salvatorii montani atrag din nou atenția asupra echipamentului adecvat pe care turiștii trebuie să îl aibă când abordează un traseu pe munte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Evenimente » Un tânăr moldovean a rătăcit o noapte întreagă, în Masivul Retezat. A fost găsit epuizat şi îngheţat de frig, pe Valea Stănișoara