Antena Meniu Search
x

Video Un tată din Vaslui a intrat în flăcări ca să-şi salveze copiii. Fetița cea mică a murit, iar bărbatul este în stare gravă

Tragedie într-o localitate din Vaslui. O fetiță de trei ani și-a pierdut viața, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de foc. În locuință mai erau alți doi copii, de 6 și 10 ani, care au suferit arsuri grave. Tatăl a intrat în flăcări pentru a-i scoate din casă. E şi el acum în stare gravă la spital.

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 20:51

Vezi și

Singuri în casă, cei trei copii au rămas captivi. 

Mătușa copiilor: Eram în curte și am auzit o bubuitură. Am văzut flăcări ieșind pe geam și atunci am strigat la soțul meu și a sărit pe partea aceea.

Bunica copiilor: Încă ardea cu flacără și băiatul era în casă, sub pătură...Eram în casă și am auzit țipând.

Reporter: În ce stare erau?

Pe acelaşi subiect

Bunica copiilor: Era rău, era rău! 

Marius Stanciu, ISU VASLUI: Incendiul a izbucnit într-o bucătărie în care se afla o sobă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă.

Tatăl a intrat în flăcări ca să-şi salveze copiii

Tatăl a doi dintre copii nu a mai aşteptat să vină salvatorii. A ignorat orice risc şi a intrat în flăcări să-i salveze. A reuşit să-i scoată pe toţi trei. Deşi a suferit el însuşi arsuri extrem de grave, nu a ţinut cont de asta, a pus copiii în maşină şi a plecat spre centrul de permanenţă din comună. 

''Deja când am ajuns ei erau arși, se urcau în mașină ca să poată să plece cu copiii...Niște vecini foarte buni, niște părinți foarte buni. Grijulii, tot timpul se jucau cu copiii, aveau grijă de ei, îi plimbau...''

De la centrul de permanenţă au fost preluaţi de ambulanţe. Cei doi băieți de 6 și 10 ani, cu arsuri pe 10, respectiv 20% din suprafaţa corpului au fost stabilizați şi transferaţi la Iaşi, la Spitalul de Copii. Fetiţa de 3 ani, care suferise arsuri grave pe mai mult de jumătate din corp, nu a mai putut fi salvată. Tatăl este în stare gravă.

dr. Lelia Croitoru, Spitalul Județean Vaslui: Adultul de 29 de ani este intubat și ventilat mecanic. Pentru că în țară nu s-a găsit niciun loc pentru acest pacient, s-a demarat procedura pentru a putea fi transferat în străinătate la un centru de arși.

În România există doar 24 de locuri de mari arși. În Timișoara sunt 5, la fel și în Iași. Cele mai multe sunt în București - 14 paturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un tată din Vaslui a intrat în flăcări ca să-şi salveze copiii. Fetița cea mică a murit, iar bărbatul este în stare gravă