Antena Meniu Search
x

Video Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut

Surpriză neplăcută pentru hotelieri: litoralul a fost mai mult gol de 1 Mai. Două asociaţii de turism lansează cifre care se contrazic, dar, şi în cel mai bun caz, au fost cu 30% mai puţini turişti decât anul trecut. Sătui de aglomeraţie şi preţuri mari, oamenii au preferat vacanţele în Grecia şi Bulgaria sau în zone liniştite de la noi: Bucovina ori Maramureş.

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 19:41

Vezi și

Cu bagajele făcute, unii turişti fac bilanţul vacanţei de la Mamaia. Cei mai dezamăgiţi sunt străinii, care transmit un mesaj hotelierilor şi autorităţilor. 

Turist străin: A fost puţin cam aglomerat şi nu am avut prea multe lucruri la dispoziţie ca să mă distrez. Totul este încă în construcţie. 

Turist străin: A fost bine. Vremea a fost frumoasă, atmosferă plăcută. E a treia oară când am venit. Reporter: Veniţi şi anul viitor?

Turist străin: Posibil. 

Pe acelaşi subiect

Două federaţii din turism se bat în cifre

Una anunţă că au fost 70.000 de turişti, cealaltă, 35.000 de mii cazaţi la hoteluri. 

Oana Tănase - manager hotel: Vremea nu ne-a ajutat, a plouat. Pentru că în alte condiţii am fi cazat şi alte persoane. Apoi s-a venit o perioadă de 1 mai. Au plecat cei de la 1 mai şi au venit cei pentru paste. Toată perioada cam 80% din hotel. 

Ştefan Necula - manager agenție de turism: Sejurul mediu a fost peste 4 nopţi. Preţul mediu al unui sejur a fost undeva la 1.100 de lei pentru o cameră dublă, pentru doi adulţi. 

Federaţia Patronatelor din Turism estimează că 200.000 de oameni şi-au făcut vacanţa de 1 mai şi de Paşte în ţară. Cei mai mulţi, în staţiunile de la munte. Ca de obicei, Braşov a fost în top.

"Piaţa Sfatului a fost unul dintre cele mai agloerate locuri în această vacanţă pentru că aici sunt şi Biserica Neagră, sunt foarte aproape şi zonele de promenadă de sub Tâmpa, turnurile din sistemul de fortificaţie a Braşovului, aici e târgul de Paşte şi sunt şi cele mai populare terase", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.   

Frank Ziegler, reprezentant Biserica Neagră: Vizitatorii din România au fost destul de mulţi. În total am avut 8.000 de vizitatori, în perioada 1 Mai - 6 Mai dintre care cei mai mulţi au viziutat biserica în vinerea mare. 

Directorii hotelurilor de la Poiana Brașov sunt mulţumiţi

Gabriel Roșca, director hotel: Am avut 80% grad de ocupare. Avem o structură foarte bună a turistului, pentru că avem foarte mulţi care revin şi, de ce nu, am observat că vin şi turişti străini. Au început să vină turişti din Germania, din Franţa. Şi foarte mulţi cu copii.

Anul acesta, vacanţele în străinătate sau pe meleaguri tihnite de la noi au furat din turiştii litoralului. 

Dragoş Anastasiu, expert turism: Avem şi noi locuri liniştite - în Transilvania, Maramureş, în Bucovina. Să se relaxeze, să se reconecteze cu natura, să asculte păsărelele, nu manelele.  Sunt foarte mulţi români care pleacă în Bulgaria, care pleacă în Grecia, în Turcia

Şase din 10 români au stat, însă, acasă şi au petrecut în familie de Paşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut