Antena Meniu Search
x

Cursă nebună pe străzile Brașovului, cu un pui de urs! Un șofer a urmărit cu mașina animalul venit din pădure

O jumătate de an a trecut de când un pui de urs a fost omorât în Sibiu, iar situaţia s-ar putea repeta oricând. Tranchilizarea unui animal înseamnă şi acum proceduri lungi şi prezenţa unui specialist - pentru că nu oricine deţine astfel de arme

Vezi și

O jumătate de an a trecut de când un pui de urs a fost omorât în Sibiu, iar situaţia s-ar putea repeta oricând. Tranchilizarea unui animal înseamnă şi acum proceduri lungi şi prezenţa unui specialist - pentru că nu oricine deţine astfel de armeÎn Parlament a ajuns un proiect de lege care prevede dotarea jandarmilor cu tranchilizante, însă acesta se află încă în dezbatere publică.

O înregistrare video amator arată un pui de urs care gonește pe străzile Brașovului, noaptea. Trece la câțiva metri de o persoană. Nici omul n-a băgat în seamă ursul, nici ursul nu l-a băgat în seamă pe el. Aşa că fiecare şi-a văzut de drum.

Mai degrabă speriat, puiul de urs n-a avut nici cea mai mică intenţie să atace. Coborât de pe Tâmpa, a alergat printre maşini, pe străzile udate de ploaie, în căutare de hrană, probabil.

Anul trecut, în octombrie, autorităţile din Sibiu au împuşcat mortal un pui de urs după ce animalul a umblat câteva ore prin centrul oraşului.

După incident, jandarmii ar fi trebuit să primească arme cu tranchilizante, dar ca să aibă astfel de dotări, Ministerul de Interne ar fi trebuit să modifice regulamentul de funcţionare a Jandarmeriei. Lucru care nici până în ziua de astăzi nu s-a întâmplat.

Şi în Predeal, trecătorii au filmat un urs acum câteva zile în localitate.

Însă, trebuie să ştim să gestionăm astfel de situaţii. Cel mai important este ca cel care întâlneşte animalul să nu îl sperie, pentru că nici ursul nu atacă decât în cazul în care se simte ameninţat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cursă nebună pe străzile Brașovului, cu un pui de urs! Un șofer a urmărit cu mașina animalul venit din pădure