Antena Meniu Search
x

Video Un urs grav rănit, văzut în apropierea unor case din Alba, a fost eutanasiat. Animalul a fost filmat când încerca să sară un gard

Un urs văzut joi dimineaţa în apropierea unor case din localitatea Oarda din Alba Iulia a fost eutanasiat. Animalul avea răni grave la picioare după ce ar fi fost lovit de un vehicul pe autostrada Sebeş - Turda.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 16:02

Vezi și

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba au declarat joi, pentru AGERPRES, că ursul, cu o greutate de circa 80-100 de kilograme, prezenta răni la picioarele din spate, cel mai probabil după ce a fost lovit de o maşină de pe autostradă.

Animalul nu a putut fi salvat

În aceste condiţii, jandarmii au solicitat opinia unui medic, care a decis eutanasierea ursului, aceasta fiind realizată de către un vânător cu care primăria Alba Iulia are contract pentru prestarea unor astfel de servicii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba informase anterior că, după semnalarea ursului în zonă, populaţia din zonă a fost avertizată privind apariţia animalului printr-un mesaj RO-ALERT.

Dintr-o înregistrare pusă la dispoziţia mass media de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, se observa că ursul se deplasează greoi şi încearcă să escaladeze un gard, în apropierea autostrăzii Sebeş - Turda. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un urs grav rănit, văzut în apropierea unor case din Alba, a fost eutanasiat. Animalul a fost filmat când încerca să sară un gard