Antena Meniu Search
x

Foto Una dintre fetițele înecate la Isaccea a fost găsită moartă. Salvatorii încearcă să dea de surioara ei

Una dintre fetițele dispărute luni în Dunăre, în apropiere de Isaccea, a fost găsită moartă de un echipaj de marinari. Salvatorii încearcă să dea de urma surorii ei, însă sunt șanse infime ca micuța să fie în viață. Copila a fost identificată în zona trecerii de bac Isaccea - Orlivka.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.06.2021, 10:03

A fost găsită una din fetițele înnecate la Isaccea. Salvatorii se așteaptă la ce e mai rău
A fost găsită una din fetițele înnecate la Isaccea. Salvatorii încearcă să dea de surioara ei - ISU Constanța
  • * Știre în curs de actualizare *

"Trupul neînsufleţit al uneia dintre minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea, a fost recuperat și adus la mal. În acestă dimineață, prin apel la 112, s-a anunțat prezența unui corp pe Dunăre, la aproximativ 50 m de mal și aproximativ 400 de m în aval de locul dispariției. Căutările continuă pentru găsirea celeilalte minore dispărute. Forțe și mijloace alocate: ISU Tulcea - 7 subofițeri ( 2 scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcațiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD; ISU Constanța - 2 subofițeri ( scafandri), cu o autospecială de transport scafandri", au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

"Revenim asupra incidentului produs la data de 21 iunie a.c., unde două fetițe de 11 și 12 ani ar fi intrat în apele Dunării în apropierea portului Isaccea și nu au mai ieșit. În cursul zilei de azi, 24 iunie a.c., o echipă de marinari a identificat trupul neînsuflețit al uneia dintre cele două minore (12 ani), în timp ce plutea la o distanță de aproximativ 400 de metri (în aval) de la locul în care ar fi intrat în apă și la aproximativ 50 de metri distanță de mal. Trupul neînsuflețit a fost preluat de o echipă de scafandri și scos la mal. În continuare se efectuează cercetări în vederea găsirii fetiței de 11 ani", a anunțat și IPJ Tulcea.

Cele două fetiţe, de 11 şi 12 ani, au dispărut în Dunăre, luni, pe 21 iunie. S-a întâmplat în zona localității tulcene Isaccea. Se pare că una dintre fete ar fi căzut în apă, iar sora sa ar fi vrut să o ajute să iasă la mal, însă a alunecat la rândul ei.

Fetiţele au căzut în apă, în zona portului Isaccea

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, pompierii au fost solicitaţi să intervină luni, în jurul orei 16.10, prin apel la 112. La fața locului s-au deplasat imediat două echipaje de poliție din cadrul IPJ Tulcea, Poliția Transporturi și lucrători din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD.

Căutarile au fost reluate în fiecare dimineață, însă, pe măsura trecerii timpului, șansele ca acestea să fie găsite în viață s-au diminuat drastic.

* Articol realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Andreea Filip

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Evenimente » Una dintre fetițele înecate la Isaccea a fost găsită moartă. Salvatorii încearcă să dea de surioara ei