Antena Meniu Search
x

Video Una dintre victimele tragediei de la fabrica de lactate din Botoşani, înmormântată. Întreaga comunitate a venit să îl conducă pe Valeriu pe ultimul drum

Tragedia de la fabrica de lactate din Botoşani, unde au murit patru oameni, a şocat o ţară întreagă, iar acum familiile îşi conduc morţii pe ultimul drum. Ieri, unul dintre aceştia a fost înmormântat, iar întreaga comunitate a venit să-i aducă un ultim omagiu. Astăzi, vor fi înmormântate alte două victime ale tragediei din fosa morţii, iar mâine, localnicii îşi vor lua adio şi cea de-a patra persoană, care a murit intoxicată cu monoxid de carbon.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 09:11

În fosa morţii, adâncă de şapte metri, şi-au găsit sfârşitul patru oameni. Un pompier voluntar al comunei, rudă cu una dintre victime şi vecin cu o alta, ar fi putut avea aceeaşi soartă. A scăpat miraculos.

Au murit unul după altul

Trei dintre cele patru victime lucrau împreună la o fabrică de caşcaval din județul Botoșani. La un moment dat, unul dintre bărbaţi a intrat fără protecție într-un bazin de decantare, iar la scurt timp, gazele nocive l-au doborât la pământ. Speriaţi, alţi doi angajaţi, dar şi patronul firmei au încercat să-l ajute pe bărbat, însă au avut parte de aceeaşi soartă.

Vezi și

Cocktail-ul mortal de substanţe din bazin: monoxid de carbon, acid sulfuric şi amoniac, a fost potenţat de temperaturile ridicate, în jur de 30 de grade. Fosa a fost golită în ziua respectivă cu ajutorul unei pompe mobile. Imediat după, primul bărbat a intrat pentru a curăța bazinul de decantare, la îndemnul administratorului fabricii. În doar câteva minute, alţi patru bărbaţi l-au urmat în fosa plină de gaze toxice în încercarea disperată de a se salva unul pe altul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Evenimente » Una dintre victimele tragediei de la fabrica de lactate din Botoşani, înmormântată. Întreaga comunitate a venit să îl conducă pe Valeriu pe ultimul drum