Antena Meniu Search
x

Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, după ce 35 de tone de petrol s-au scurs în apă, a fost oprită înainte să ajungă în România

Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, la kilometrul 1287, a fost stopată înainte de a ajunge la granița României, a anunțat joi Administrația Națională Apele Române (ANAR). Miercuri, 35 de tone de petrol s-au scurs în Dunăre, de la o navă sub pavlion bulgăresc, pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 14:15

Apele Române: Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, stopată înainte să ajunge în România
Apele Române: Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, stopată înainte să ajungă în România

Reprezentanții ANAR susțin că echipele de intervenție de la Apele Române Banat sunt prezente încă din după-amiaza zilei de marți la granița României. „Prin urmare, datorită măsurilor de intervenție luate anterior de către echipele din Serbia, poluarea nu a avut impact transfrontalier”, transmite Administrația Națională Apele Române.

35 de tone de petrol s-au scurs în Dunăre

Conform informațiilor primite de ANAR, în tot acest interval de timp de peste 36 de ore, la granița României cu Serbia nu s-au observat irizații petroliere, calitatea Dunării fiind în parametri normali. Pentru siguranță, echipele vor continua monitorizarea apelor Dunării în zona Baziaș pentru încă 24 ore.

35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavlion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri, anunța miercuri ANAR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Unda de poluare formată pe Dunăre în Serbia, după ce 35 de tone de petrol s-au scurs în apă, a fost oprită înainte să ajungă în România