Antena Meniu Search
x

Video Unde n-avem drumuri, zburăm cu elicopterul. Ca să evite un drum de aproape nouă ore, ministrul Lucian Bode a ales elicopterul

Unde n-avem drumuri, folosim elicoptere. Asta a făcut ieri şi ministrul Lucian Bode, care a preferat să zboare spre zona Moldovei, singura regiune fără autostradă. Mai puţin inspirat pare să fi fost colegul lui de partid, Ludovic Orban, care s-a trezit blocat în trafic, mergând cu maşina spre Dolj. Dacă primul şi-a justificat alegerea prin faptul că se grăbea, al doilea mergea tocmai în inspecţie la un drum. Ambii au fost, la un moment dat, miniştri la Transporturi. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.04.2021, 13:51

Vezi și

Îmi plac drumurile din România”, spunea Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. Îi plac, dar de la înălţime. Ministrul Afacerilor Interne a preferat să zboare cu elicopterul din Capitală în Dorohoi. 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: ”Puteam să nu venim cu elicopterul IGAF, ei tot erau obligați să efectueze un număr ore de zbor.”

Oricum, Lucian Bode este şi "păţit" pe drumurile patriei. Anul trecut, tot într-o deplasare oficială, a fost implicat într-un accident, după ce propriul şofer a făcut o depăşire neregulamentară pe Valea Oltului.  Aşa că azi, ca să evite un drum de aproape nouă ore, a ales elicopterul. Pentru că ”era obligatoriu să ajungem la 10.” Ca să marcheze modernizarea a două sedii de poliţie.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: ”Peste 1000 de posturi de poliţie au toaleta în fundul curţii, 178 nu au toaleta deloc.”

Pe acelaşi subiect

Orban a pierdut trei ore cu maşina pe un drum de 230 de kilometri până la Craiova

În timp ce Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, făcea o oră şi jumătate zburând 460 de kilometri până la Dorohoi, Ludovic Orban, şi el fost şef la acelaşi minister, pierdea trei ore cu maşina pe un drum de 230 de kilometri până la Craiova.  Orban a simţit pe pielea lui şi ce înseamnă traficul din Balş, pe drumul care leagă acum Craiova de autostrada Bucureşti - Piteşti: ”Am mers cam cinci metri pe minut. Am făcut aproape o oră pe drum.”

În loc să vină în întâmpinarea oficialilor, directorul regionalei de drumuri din Craiova a fost reţinut. Nu în trafic, ci de mascaţi. Bogdan Bratu este cercetat penal pentru că ar fi depus la dosarul de angajare acte false de studii, pe baza cărora a încasat nejustificat aproape un milion de lei. 

Ludovic Orban, preşedintele PNL: ”El a fost demis şi şi-a recâştigat funcţia în instanţă. E pus în perioada guvernului PSD, a fost schimbat că s-a certat şi cu PSD Dolj şi cu PSD Giurgiu.”

Ludovic Orban a fost să vadă un drum promis de mai bine de un deceniu, devenit deja loc de pelerinaj pentru politicieni. Viitoarea autostradă a Olteniei ar urma să aibă 120 de kilometri. Primele două tronsoane ar trebui finalizate anul acesta. Ultimele două în 2023.  Doar că prima bucată de doar 18 kilometri e departe de a fi gata.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: ”Sperăm martie anul viitor, dacă nu cumva sfârşitul anul acestuia. E un progres cam de 22-24 la sută.”

Teoretic, la finalul acestui an, cei care merg spre Capitală n-ar mai fi obligaţi să treacă prin Balş si Slatina, zone în care traficul se blochează de multe ori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Unde n-avem drumuri, zburăm cu elicopterul. Ca să evite un drum de aproape nouă ore, ministrul Lucian Bode a ales elicopterul