Antena Meniu Search
x

Ministrul de Interne recomandă celor care vor să meargă la mare de 1 mai „să o facă cu încredere”. Ce restricții vor fi în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, îi încurajează pe cei care vor să petreacă weekendul de 1 mai la mare. Aceştia pot merge „cu încredere”, însă cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.04.2021, 15:56

Vezi și

Conform lui Lucian Bode, ministerul va lucra pentru protecție, nu cu scopul de a da amenzi „Recomand tuturor românilor care doresc să se deplaseze la mare pentru acel weekend să o facă cu încredere, MAI va fi prezent în teren pentru a-i proteja, pentru a limita răspândirea epidemiei. Nu vom fi prezenţi în teren cu scopul de a sancţiona cetăţenii”, a spus Bode, în faţa sediului MAI.

Ce măsuri se vor lua de 1 mai și de Paște

În ceea ce priveşte măsurile de 1 mai şi de Paşte, Bode a precizat că hotelurile şi pensiunile vor funcţiona la o capacitate de maximum 70%, iar reglementările valabile în toată ţara vor fi aplicate şi pe litoral. 

„Am ieşit cu trei săptămâni înainte, ca să spunem exact la ce să se aştepte fiecare - în primul rând, am spus - cum am reglementat activitatea agenţilor economici din timpul sărbătorilor de iarnă, aşa am reglementat şi activitatea de la mare de 1 mai, şi anume unităţile de cazare pot fi ocupate maxim 70% din capacitate. Restul reglementărilor se aplică la fel în toată ţara şi pe litoral, evident, ţinând cont de acel indice la mia de locuitori, cât are capacitatea fiecare restaurant să ocupe - 30%, 50%, în funcţie de această situaţie”, a mai afirmat Bode.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că nu vor fi deschise cluburile de pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, dar a precizat că, în funcţie de evoluţia epidemiei, Guvernul ar putea ridica gradual unele restricţii, iar într-un viitor apropiat aceste petreceri ar putea fi permise.

„În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, conform news.ro.

Va fi masca de protecție obligatorie la plajă?

În legătură cu posibilitatea de scăpa de obligativitatea purtării măştii pe plajă, ministrul de Interne a precizat că ridicarea graduală a restricţiilor poate fi luată în calcul la vară, însă momentan purtarea măştii este obligatorie în orice loc. „Sigur că atunci când premierul Florin Cîţu a venit cu această perspectivă încurajatoare, ca începând cu luna iunie o parte din restricţii să fie ridicate gradual, aşa cum au fost şi introduse de altfel, ne gândim şi la acest aspect. Pas cu pas, aceste restricţii sunt luate în calcul a fi ridicate şi am dat exemplul cu masca, în anumite condiţii de distanţare, de respectare a regulilor, de protecţie sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul", a mai declarat Bode. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat, în cursul zi de vineri, că românii ar putea renunţa la masca de protecţie începând cu 1 august.

Dacă au existat voci care au precizat că românii ar putea renunţa la măştile de protecţie începând cu 1 iulie, Florin Cîţu anunţă că acest moment ar putea interveni abia în momentul în care avem peste 10 milioane de persoane imunizate prin vaccin, ceea ce înseamnă, conform obiectivul său, nu mai devreme de 1 august.

În Constanţa, în acest moment, există o incidenţă a infectărilor de 5,28 cazuri la 1.000 de locuitori. Asta înseamnă că restaurantele şi cafenelele sunt închise la interior, iar terasele sunt deschise, însă trebuie să fim atenţi să respectăm regulile de weekend, când magazinele se închid la ora 18.00, iar circulaţia este restricţionată începând cu ora 20.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ministrul de Interne recomandă celor care vor să meargă la mare de 1 mai „să o facă cu încredere”. Ce restricții vor fi în minivacanță