Antena Meniu Search
x

Video Unele spitale iau foc, altele rămân fără apă. O conductă crăpată a paralizat Institutele CC Iliescu şi Fundeni

Dacă unele iau foc, altele rămân fără apă. Spitalele par că mai au puţin şi se dezintegrează. Două dintre cele mai mari unităţi medicale din Bucureşti au rămas azi ore întregi fără apă. Au cedat ţevile. Zeci de operaţii au fost amânate, iar pacienţii au fost puşi pe liste de aşteptare.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 02.07.2021, 21:10

Vezi și

O conductă de apă care alimentează institutele CC Iliescu şi Fundeni a crăpat în timpul nopţii. 

Radu Niculescu, purtător de cuvânt Fundeni: S-au secționat niște țevi în sensul ruperii benzii, benzii de susținere a acestor țevi, și s-au prăbușit în subsol. Era vorba de 4 țevi, 3 de apă rece și una de apă caldă. 

Abia dimineaţă, în jurul orei 9, s-a reunit şi Consiliul de Administrație ca să hotărască achiziţia pentru reparaţii. Şi cea pentru apă de băut pentru medici şi pacienţi. Compania care alimentează cu apă Capitala spune că ţevile sparte nu se află în administrarea sa. Dar că a trimis echipe la fața locului, care au intervenit voluntar pentru a remedia avaria. Numai că asta a durat. 

Toate urgenţele au fost redirecţionate către alte spitale

Pe acelaşi subiect

Abia la ora 15 s-a remediat avaria. Doar că astfel de situaţii se pot repeta oricând.

Radu Niculescu, purtător de cuvânt Fundeni: Structura spitalului e veche. Ce s-a dărâmat acum au fost stâlpii de susținere. Și din cauza asta s-au secționat. Dar țevile sunt vechi, va dați seama, spitalul e din 1976 și nu a suferit niciun fel de amenajări ulterioare. 

Investiţii nu s-au mai făcut de ani buni. Medicii de la Institutul CC Iliescu spun că încă de la începutul anilor 2000 au cerut finanţare, dar au primit doar promisiuni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Unele spitale iau foc, altele rămân fără apă. O conductă crăpată a paralizat Institutele CC Iliescu şi Fundeni