Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ungurii, scandări rasiste și homofobe la adresa fotbaliștilor englezi. Au fost făcuți ”maimuțe” și luați la țintă cu ”proiectile” din tribune

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a cerut FIFA să ia măsuri după ce fotbaliştii Raheem Sterling şi Jude Bellingham au fost ţinta rasismului fanilor gazdelor la meciul din deplasare cu Ungaria, scor 4-0, din preliminariile Cupei Mondiale.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 09:52

Camerele de filmat ale televiziunilor au surprins cel puţin un fan făcând gesturi de imitare a unei maimuţe. Pe de altă parte, spectatorii au huiduit în momentul în care jucătorii englezi au îngenucheat, înainte de startul jocului, şi de mai multe ori au aruncat cu diverse obiecte pirotehnice către fotbalişti, transmite News.ro.

“Jucătorii noştri nu pot face mai mult decât au făcut în ultimii doi sau trei ani pentru a transmite mesajele corecte, a lua atitudinea corectă şi acum depinde de alţi oameni să îi protejeze. În principal eu trebuie să îi protejez, dar şi autorităţile trebuie să o facă. Ei nu ar trebui să fie vizaţi de nicio formă de rasism. Există un echilibru în mulţime. Nu toată lumea cauzează probleme. Intonarea imnului a fost respectată remarcabil de bine. Nu este corect să fie criticaţi toţi fanii Ungariei. Mulţi au fost foarte generoşi şi s-au comportat extrem de bine. Persoanele care sunt responsabile trebuie să fie sancţionate. Cred că există dovezi, s-a filmat şi avem speranţa că autorităţile vor acţiona corect”, a declarat Southgate.

Fanii Ungariei, în cămăși negre care mărșăluiau împotriva jucătorilor care iau genunchiul și suporterii care fluturau bannere homofobe în tribunele Puskas Arena au fost protagoniştii unor imagini neplăcute care au apărut în primele săptămâni ale turneului. Federaţia engleză a cerut FIFA să deschidă o anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ungurii, scandări rasiste și homofobe la adresa fotbaliștilor englezi. Au fost făcuți ”maimuțe” și luați la țintă cu ”proiectile” din tribune