Antena Meniu Search
x

Unul din poliţiştii arestaţi preventiv, după incidentul din Piteşti, a ieşit la pensie. Celălalt a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetării

Unul dintre poliţiştii implicaţi în cazul de la Piteşti, unde un bărbat a murit în timpul intervenţiei, a ieşit la pensie şi va primi lunar 4.500 de lei.

de Monica Palade

la 20.04.2021, 13:08

Unul din poliţiştii arestaţi preventiv, după incidentul din Piteşti, a ieşit la pensie şi va primi 4.500 de lei pe lună. Celălalt a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetării

În cazul celui de-al doilea agent, acesta a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetării. Anunţul a fost făcut de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş. 

"Urmare a comunicării de către Tribunalul Argeș a mandatelor de arestare preventivă, prin care s-a dispus arestarea preventivă a doi agenți de poliție, precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliție s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. 

Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.

Pe acelaşi subiect

În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie a.c.", se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. 

O intervenţie dură

Reamintim că vinerea trecută, un bărbat de 63 de ani a fost imobilizat cu brutalitate de poliţişti, care, spun martorii, i-au pus genunchii în piept. În timpul intervenţiei, bărbatul a murit. Agenţii spun că era bolnav.

Un martor filmează scenele cumplite. Unul dintre ofiţeri îl prinde pe bărbat de haină şi îl aruncă la pământ cu putere. Când acesta opune rezistenţă, mai mulţi poliţişti îl forţează să se întindă pe jos.

Pe imagini se vede cum bărbatul se loveşte cu capul de ciment. Martorii spun că unul dintre agenţi s-a aşezat cu ambii genunchi pe gâtul bărbatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Unul din poliţiştii arestaţi preventiv, după incidentul din Piteşti, a ieşit la pensie. Celălalt a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetării