Antena Meniu Search
x

Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

România nu intră în spaţiul Schengen chiar dacă întreaga Europă a făcut front comun şi ne-a susţinut în faţa Austriei. Supărat, unul dintre cei mai mari fermieri anunţă închiderea conturilor la băncile austriece şi îi sfătuieşte pe români să nu mai cheltuie bani pe produse austriece sau pe excursii în această ţară.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 16:25

Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării închide conturile în băncile austrice, supărat că nu intrăm în Schengen
Dimitrie Muscă - Aradon.ro

Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării, care este şi unul dintre cei mai importanţi fermieri din ţară, arădeanul Dimitrie Muscă, a dispus, joi după-amiază, închiderea tuturor conturilor firmelor sale la băncile austriece, ca semn de protest faţă de poziţia Austriei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, relatează Agerpres

Dimitrie Muscă a declarat, pentru Agerpres, că, imediat ce Austria a votat împotriva aderării României, a dispus angajaţilor firmelor sale să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu va mai cumpăra motorină de provenienţă austriacă pentru campaniile agricole, în condiţiile în care foloseşte anual până la 1.500 de tone de motorină.

"Am dispus închiderea conturilor la băncile austriece pentru firmele mele din Curtici şi Olari, iar procedurile sunt deja în curs. Eu cred că românii trebuie să fie acum uniţi şi să facă la fel. Nu vreau să mai lucrez în veci cu băncile austriece. În plus, nu mai cumpăr motorină de la companiile austriece. Eu folosesc anual, pentru a lucra cele 7.600 de hectare de terenuri agricole, între 1.000 şi 1.500 de tone de motorină", a spus Dimitrie Muscă.

El i-a îndemnat pe români "să nu-şi mai cheltuie banii pe produse austriece sau pe excursii în această ţară".

Pe acelaşi subiect

"Nu e drept ca o Europă întreagă să te susţină şi doar Austria să se opună fără motiv. Toţi românii ar trebui să fie uniţi acum, pentru că noi suntem cei care suferim când mergem în străinătate şi stăm în vămi ore întregi. E păcat de timpul nostru, trebuie să fim uniţi şi să arătăm asta şi Austriei", a transmis omul de afaceri.

Dimitrie Muscă este unul dintre cei mai mari fermieri şi conduce Combinatul Agroindustrial Curtici, care gestionează ferme care au în total 50.000 de porci, 3.000 de vaci, 7.600 de hectare de terenuri agricole şi 36 de magazine de desfacere, în special pentru carne, produse din carne şi lactate. 

Şi ministrul Turismului, Daniel Cadariu, i-a îndeamnat subtil miercuri pe români să nu se mai ducă la schi în Austria, în contextul în care Viena se opune aderării României la Spaţiul Schengen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri economice » Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice