Antena Meniu Search
x

Vremea din România, influenţată de uraganul Lorenzo. Vin zile cu ploi torenţiale şi temperaturi scăzute

Un uragan puternic se îndreaptă spre Europa. Retrogradat la categoria trei după ce a atins forţa maximă deasupra Atlanticului, Lorenzo, aşa cum a fost numit de meteorologi, se îndreaptă spre insulele Azore, apoi spre nord-vestul continentului.

de Redactia Observator

la 30.09.2019, 22:24

Vezi și

Un uragan puternic se îndreaptă spre Europa. Retrogradat la categoria trei după ce a atins forţa maximă deasupra Atlanticului, Lorenzo, aşa cum a fost numit de meteorologi, se îndreaptă spre insulele Azore, apoi spre nord-vestul continentului. Marea Britanie, Franţa şi Germania au resimţit deja forţa lui devastatoare. Şi România va fi în calea furtunilor la sfârşitul acestei săptămâni.

Trei zile de ploi torenţiale au adus potopul în mare parte din Regat.

Aceste imagini au fost filmate în Scoţia şi arată forţa cu care apa a năvălit pe străzi. Un adevărat torent s-a format pe străzile acestei localităţi şi a luat pe sus maşinile parcate.

Un alt video dramatic surprinde îndeaproape şoseaua surpată prin care şi-a făcut loc un "fluviu". În faţa urgiei, sute de oameni şi-au părăsit locuinţele. 

Şi în nordul Germaniei, vântul puternic şi precipitaţiile au provocat probleme. În unele oraşe, cursele feroviare au fost suspendate peste noapte, iar 150 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă după ce un copac a blocat şinele pe care circula un tren de mare viteză.

Ce este mai rău însă abia urmează. Poliţia a emis o avertizare de pericol vital adresată mai ales şoferilor pe măsură ce urganul Lorenzo se apropie dinspre Oceanul Atlantic. 

Cu rafale de 120 de kilometri pe oră, mâine ar trebui să lovească insulele Azore unde autorităţile au emis deja o alertă de ploi torenţiale şi vânt extrem de puternic.

Un martor spune că "va trebui să ne protejăm ferestrele, mă voi ocupa să acopăr atât geamurile, cât şi uşile ca să evit problemele". 

Spre sfârşitul săptămânii Lorenzo ajunge spre România, dar îşi mai pierde din putere. Chiar şi aşa, temperaturile vor scădea dramatic peste noapte. Joi, locuitorii din vestul, nordul şi centrul ţării vor resimţi temperaturi cu până la 15 grade mai mici, iar vântul şi ploaia vor spori senzaţia de frig. Vineri, vremea rea va cuprinde şi restul regiunilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vremea din România, influenţată de uraganul Lorenzo. Vin zile cu ploi torenţiale şi temperaturi scăzute