Antena Meniu Search
x

Urmările periculoase ale cazului Flavia Groșan. Pacienți COVID în stare gravă refuză tratamentul cu oxigen, speriați de declarațiile medicului

Cazul medicului Flavia Groşan care a ajuns să dea explicaţii Colegiului Medicilor din Bihor după ce a susţinut că a vindecat o mie de pacienţi COVID cu un cocktail de medicamente gândit de ea, are urmări periculoase. Medicii se plâng că Groșan a creat o adevărată psihoză după ce a spus că oxigenul le face rău pacienților cu Covid.

de Redactia Observator

la 23.03.2021, 17:24

Urmările periculoase ale cazului Flavia Groșan. Pacienți COVID în stare gravă refuză tratamentul cu oxigen, speriați de declarațiile medicului
Spitalul Clinic de Urgenta Craiova sectia ATI este plina cu pacienti COVID 19 , luni 15 martie 2021 - REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO/ HEPTA

Şeful UPU-SMURD Bihor susţine că personalul de la Urgenţe întâmpină probleme în a-i convinge pe unii pacienţii care abia respiră că trebuie să primească oxigen.  Flavia Groşan a susţinut că schema de tratament pentru Covid din spitale omoară bolnavii, inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale.

”Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen", a declarat şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian  Borcea, pentru ebihoreanul.ro.

Întrebat cum a fost rezolvat cazul, dr. Borcea a spus că pacientul a fost lăsat să îşi dea seama singur că nu putea respira fără oxigen. "Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis "Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit". După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen".

"Au fost azi dimineaţă (n.r. marți dimineață) pacienţi Covid care aveau nevoie de oxigenoterapie cu flux mare, au avut mari probleme colegii din UPU ca să-i lămurească să accepte oxigenoterapia” a explicat și preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş.

Pe acelaşi subiect

Medicul nu a fost sancționat, deși a recunoscut că a mințit

Medicul Flavia Groşan, care susţine că a vindecat 1000 de pacienţi COVID după o reţetă proprie, poate profesa în continuare. Este decizia Colegiului Medicilor din Bihor care spune că doctorul poate continua să declare ce vrea atâta timp cât nu îşi mai denigrează colegii. O oră a fost audiată la comisia de etică a Colegiului Medicilor. Concluzia: medicul va continua să profeseze. Nu există suspiciuni de malpraxis. Deşi a recunoscut că a minţit. Groşan a spus că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce provoacă edeme cerebrale.

Repoter: Deci poate să spună în continuare că oxigenoterapia sau heparina omoară pacienţii?

Carmen Pantiş, şef Colegiul Medicilor Bihor: ”Doamna doctor a recunoscut că era vorba despre pacienţi cu BPOC (Bronhopneumopatie cronică obstructivă). Nu pacienţi de Covid.” 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Urmările periculoase ale cazului Flavia Groșan. Pacienți COVID în stare gravă refuză tratamentul cu oxigen, speriați de declarațiile medicului