Antena Meniu Search
x

Video Următoarea zonă din România în care vor lovi furtunile. În Harghita, Caraș-Severin și Argeș a fost prăpăd

Vremea rea s-a dezlănţuit asupra ţării. În Argeş, circulația pe Transfăgărşan a fost complet închisă din cauza aliviunilor care au blocat complet şoseaua. O sută de maşini au rămas blocate. Probleme au fost şi în judeţul Iaşi, unde trei avioane nu au mai putut să aterizeze pe aeroportul ieşean din cauza vremii. Iar în judeţele Harghita şi Caraş-Severin mai multe sate au fost complet inundate. De zilele următoarea, ploile se vor muta spre est

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 08:26

Vezi și

Transfăgărășanul a fost blocat după ce ploaia a adus de pe versanți, pietre, copaci şi mâl. 100 de maşini nu au mai putut înainta. O turistă din Polonia a fost rănită uşor. Era pe motocicletă când a fost lovită de o piatră. A primit îngrijiri de la un echipaj SMURD trimis în zonă.

Alin Berevoescu, ISU Argeș: S-au înregistrat cantităţi semnificative de precipitaţii, în zona montană care au dus la aluviuni consistente, de bolovani şi pomi uscaţi pe versanţii montani conducând la blocarea DN7 C.

Circulația pe Transfăgărăşan rămâne închisă până vineri la ora 09.00.

Radu Perianu, prefectul județului Argeș: Cabanierii care oferă servicii de turism pe Transfăgărăşan sunt informaţi ca la rândul lor să le spună turiştilor că e interzisă plimbarea cu autoturismul pe Transfăgărăşan şi să evite o astfel de ieşire din perimetrul cabanelor.

Pe acelaşi subiect

În Piteşti ploile au inundat complet străzile

Maşinile abia mai puteau să circule prin apa care avea jumătate de metru, iar subsolurile blocurilor din oraş au fost complet inundate. 

Cod portocaliu de vreme rea a fost şi în judeţul Iaşi, unde în oraşul Podu Iloaiei, maşinile au fost nevoite să tragă pe dreapta pentru că nu mai puteau înainta din cauza ploii abundente. Iar din cauza vremii nefavorabile, trei avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul ieşean au fost nevoite să aterizeze pe alte aeroporturi din România. 

Elena Troia, Aeroportul Iași: O aeronavă, ce venea din direcţia Paris, a făcut cale întoarsă în zona Bacăului, ajungând pe aeroportul din Cluj. Cel mai probabil pasagerii vor fi transportaţi la Iaşi cu autocarele puse la dispoziţie de compania aeriană. 

Avioane întoarse din zbor din cauza vremii nefavorabile

Tot din cauza furtunii, o aeronavă de pe ruta Bucureşti-Iaşi a fost nevoită să se întoarcă pe Aeroportul Otopeni. În Harghita, apele adunate de pe versanţi sau adunat în pârâul satul Șicasău, care a fost complet inundat. 

A plouat torenţial peste Banatul Montan. Cerul s-a rupt peste Naidăș și Gherteniș. Apa strânsă de pe dealuri și munți a umflat afluenții Nerei și a venit peste sat, inundând mai multe străzi și gospodăriile localnicilor. Iar în Maramureş vântul puternic a ridicat praful de steril de pe iazul de decantare din satul Bozânta Mică. 

Codul portocaliu s-a încheiat azi noapte la ora două, însă cel galben va mai râmăne în vigoare încă câteva ore, până la 10.00. Ploile se vor muta spre est în zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Următoarea zonă din România în care vor lovi furtunile. În Harghita, Caraș-Severin și Argeș a fost prăpăd