Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu prăpădul făcut de furtuni în toată țara: Au fost emise 18 Coduri Roșii de vreme severă, record în 2023

Vremea a făcut prăpăd în aproape toată ţara. 18 Coduri Roşii de vreme severă au fost înregistrate ieri, în jumătate de ţară - cele mai multe de la începutul verii. În Suceava două trenuri au rămas blocate, după ce linia ferată a fost acoperită de aluviunile de pe versanţi. În alte judeţe vijeliile au rupt zeci de copaci, iar torenţii au inundat casele şi gospodăriile oamenilor care au văzut neputincioşi cum munca lor de o viaţă se sfărâmă într-o clipă. Unii dintre ei au fost nevoiţi să-şi părăsească locuințele din cauza inundaţiilor. Meteorologii anunţă că pe parcursul zilelor următoare ploile se vor muta şi în estul ţării

de Angela Bertea

la 06.07.2023, 08:37

Vezi și

O alunecare de teren, cauzată de ploile bundente, a blocat şinele de tren între localitățile Pojorâta și Sadova. 450 de călători au rămas blocaţi în două garnituri CFR.

Angela Bertea, reporter Observator: O parte din versant a luat o la vale şi a ajuns pe calea ferată. Muncitorii lucrează să deblocheze tronsonul afectat.

Crăciunaș Gheorghe, viceprimar comuna Sadova: Cât am putut am sprijinit şi noi autorităţile locale. Mare lucru nu am putut face pentru că a trebuit utilaje specializate.

Un microbuz şi o ambulanţă au venit să îi preia oamenii care au avut nevoie de ajutor.

Pe acelaşi subiect

Alin Găleată, ISU Suceava: În momentul de faţă facem transfer pentru călătorii care au ajuns în Câmpulung şi pentru  cei care au ajuns în Pojorâta, respectiv cei care veneau dispre Ardeal şi cei care îşi continuă drumul în Moldova. Am făcut transferul cu două autocare şi un microbuz puse la dispoziţie.

Ploile au fost atât pe puternice încât râul Pojorâta aproape a ieşit din matcă. Apa a adus trunchiuri de copaci şi gunoaie în localtăţile prin care trece. 

Tot judeţul Suceava s-a aflat sub Cod Roşu de inundaţii

În comuna Panaci aluviunile venite de pe versanţi au blocat complet drumurile. Prăpăd a fost şi în comuna Palanca din județul Bacău, unde o rupere de nori a scos din matcă două pâraie. Torenţii au adus aluviuni cu bolovani şi resturi de arbori, care au măturat 30 de gospodării. 

În cealaltă parte a ţării, în judeţul Cluj, mai multe avertizări Ro-Alert de vreme severă au fost emise. Ploile abundente au făcut prapad în doua localități, Lita şi Hășdate. Apele au invadat satele inundând drumurile și gospodăriile oamenilor.

Comuna Bâcleș a fost, timp de o oră, sub Cod Roșu de vreme rea. Viiturile au coborât de pe versanţi şi au măturat tot în cale: gospodarii, locuinţe şi solarii. Timp de trei săptămâni comuna a fost lovită de viituri. Oamenii se pregătesc să se mute din case. 

În judeţul Caraş-Severin a bătut grindina, iar în comuna Lupac străzile au fost inundate şi o maşină a fost complet luată de ape. Ieri au fost înregistrate cele mai multe Coduri Roşii de la începutul verii - 18 la număr. Alte 20 de Coduri Portocalii şi 7 Galbene s-au emis în toată ţara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Imagini cu prăpădul făcut de furtuni în toată țara: Au fost emise 18 Coduri Roșii de vreme severă, record în 2023