Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Urșii au atacat de 4 ori în doar 24 de ore. Activiștii de mediu avertizează: Nu se mai tem de oameni

Întâlnirile cu urşii au devenit tot mai frecvente şi mai periculoase, iar de la o zi la alta animalele sălbatice continuă să facă noi victime. Situaţia îngrijorează pe zi ce trece şi parcă ne gândim de două ori înainte să ne programăm un traseu pe munte, o drumeţie prin pădure sau chiar o simplă plimbare prin staţiunile montane. În doar 24 de ore, urşii au atacat de nu mai puţin de patru ori.

de Redactia Observator

la 23.07.2024 , 13:17

În judeţul Bisitriţa Năsăud, un bărbat de 43 a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs chiar în timp ce monta un gard electric care să îl protejeze de animalele sălbatice, iar în Prahova, o femeie nu mai are linişte după ce nopţi la rând urşii îi intră în curte, în căutare de hrană.

Activiștii mediu avertizează: urşii nu se mai tem de oameni

În Braşov, un urs a dat iama într-un lan de porumb, iar un altul a răsturnat o remorcă pe şosea. 

Vezi și

Activiştii de mediu atrag atenţia că urşii coboară tot mai des în oraşe şi nu se mai tem de oameni din mai multe motive. Distrugerea habitatului, absența gardurilor electrice, dar și iresponsabilitatea unor oamenii care îi hrănesc pentru a se fotografia cu ei, sunt doar trei dintre ele. 

Pe de altă parte, reamintim, în Parlament a fost votată legea care dă verde la uciderea urşilor, după atacul înfiorător din Munţii Bucegi, în care o tânără a fost ucisă pe un traseu turistic. Legea votată prevede că anual pot fi ucişi aproape 500 de urși.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Urșii au atacat de 4 ori în doar 24 de ore. Activiștii de mediu avertizează: Nu se mai tem de oameni