Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "A sărit pe mine, dar mie mi-a dat doar o labă în spate". Soţi din Bistriţa, atacaţi de ursoaică în lanul de porumb

Întâlnirile cu urșii devin tot mai frecvente, iar de la o zi la alta sălbăticiunile continuă să facă noi victime. Asta s-a întâmplat şi în judeţul Bistriţa Năsăud, acolo unde un bărbat de 43 de ani a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs în lanul de porumb, chiar în timp ce monta un gard electric, care să-l protejeze de animalele sălbatice. În județul Prahova, o femeie nu mai are linişte, după ce de nopţi întregi sălbăticiunile îi intră în gospodărie, în căutare de hrană. Şi în Braşov un urs a dat iama în porumb, iar un altul a răsturnat o remorcă pe şosea. 

de Redactia Observator

la 23.07.2024 , 08:41

Atacul a avut loc în localitatea Sântioana, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Bărbatul de 43 de ani venise împreună cu soţia sa să monteze un gard electric pentru a-şi proteja cultura de porumb de sălbăticiunile înfometate. A fost momentul în care ursoaica a ieşit din lan şi s-a năpustit asupra bărbatului. Şocată, femeia a început să strige după ajutor, însă animalul nu a fost intimidat, ba chiar a încercat să o atace şi pe ea.

Mirela Odae, soţia victimei: E zgâriat la picior, în două locuri, la spate, totul e rupt şi faţa. A venit a doua oară şi a sărit pe mine, dar mie mi-a dat doar o labă în spate. 

Mihai Gheorghe, responsabil fond de vânătoare: Atacurile asupra culturilor şi asupra animalelor sunt frecvente, mai ales acum, în perioada în care porumbul e în lapte. Ei trag la mâncare.

Vezi și

Ursoaica s-a speriat de strigătele femeii

Pe acelaşi subiect

Doar norocul făcut ca în cele din urmă ursoaica să se sperie de strigătele disperate ale femeii şi să fugă. Timp în care soţia bărbatului a cerut ajutorul medicilor.

Mirela Odae, soţia victimei: S-a uitat doctoriţa la mine şi a zis că nu-i niciun pericol şi nu m-am dus la spital, dar pe soţul l-a dus la spital, că el e foarte grav. 

Camelia Strungari, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Bistrița: Este stabil hemodinamic și respirator, conștient, cooperant și prezintă multiple leziuni la nivelul toracelui și membrelor inferioare.

Femeie terorizată de urşi la Buşteni, în propria curte

În judeţul Prahova, în Buşteni, o femeie este terorizată de sălbăticiunile în căutare de hrană. Mai mult, aceasta ameninţă că-şi va pune capăt zilelor dacă nu se găseşte o soluţie pentru ca urşii să nu mai intre în curtea sa. Şi în judeţul Braşov, un urs înfometat a dat iama în lanul de porumb, iar un altul a răsturnat o remorcă pe şosea. Cu toatea acestea, autorităţile din Braşov susţin că au redus semnificativ numărul animalelor sălbatice ajunse în zone locuite.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Până în prezent am reuşit relocare a 31 de urşi, la o distanţă destul de mare, astfel încât, în cele mai multe situaţii, nu ne-am confruntat cu prezenţa urşilor transferaţi de la Braşov, în comunitățile din apropierea pădurilor. 

O altă metodă care şi-a dovedit eficienţa este montarea unor puncte de colectare separată a deşeurilor menajere. Începând cu anul 2022 nu mai puţin de 74 de astfel de ecoinsule au fost montate în cartierele municipiului Braşov.

Iar aceste schimbări le resimt pe deplin oamenii care locuiesc în zonă. 

Localnic: Acum vin foarte rar şi puţini, înainte veneau foarte des. Venea ursoaica cu patru pui. Veneau urşi până aici la scară. Nu se putea intra pe scară. 

Localnică: Cam de cât timp au început să nu mai vină? Cam de când s-au înfiinţat containerele acestea ecologice. E foarte bună soluţia, nu mai e aşa mizerie, nu mai miroase.

Deşi în ultimii ani, numărul urşilor din ţara noastră a crescut considerabil, România este gata să primească sălbăticiuni şi de peste hotare. Asta după ce mai mulţi activişti pentru drepturile animalelor au reuşit să oprească uciderea unui urs care a atacat o turistă în Italia şi au propus transferul acestuia pe teritoriul nostru.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » "A sărit pe mine, dar mie mi-a dat doar o labă în spate". Soţi din Bistriţa, atacaţi de ursoaică în lanul de porumb