Antena Meniu Search
x

Urșii din România, emblemă națională, au devenit problemă socială. Autoritățile și ONG-urile caută soluții pentru a evita atacurile

Peste 7.000 de urși trăiesc în România și din ce în ce mai mulți ajung în zonele locuite. Este un simplu amuzament pentru unii turiști.

de Redactia Observator

la 26.11.2022, 08:32

Vezi și

Alții însă, la fel ca mulți localnici, au ajuns să se teamă. Autoritățile locale și organizațiile de protecție a animalelor caută, în acest context, soluții pentru conviețuire.

World Wide Fund for Nature România, în parteneriat cu Primăria din Băile Tușnad și Organizația GeoEcologică ACCENT au lansat Luna urșilor. 

Oricine poate dona pe site-ul wwf.ro pentru realizarea unui proiect pilot al cărui rezultat final să fie siguranța comunității. Cu banii adunați, se va implementa o soluție completă, de la instalarea unor garduri electrice, la amplasarea unor pubele de gunoi speciale și chiar acţiuni de educare a populației. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Urșii din România, emblemă națională, au devenit problemă socială. Autoritățile și ONG-urile caută soluții pentru a evita atacurile